Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn More

View all

Sign in to view all badges

subassets not getting activated

Avatar

Avatar
Springboard
Level 7
KiranVedantam1992
Level 7

Likes

169 likes

Total Posts

175 posts

Correct Reply

54 solutions
Top badges earned
Springboard
Give Back 5
Ignite 1
Affirm 50
Validate 1
View profile

Avatar
Springboard
Level 7
KiranVedantam1992
Level 7

Likes

169 likes

Total Posts

175 posts

Correct Reply

54 solutions
Top badges earned
Springboard
Give Back 5
Ignite 1
Affirm 50
Validate 1
View profile
KiranVedantam1992
Level 7

17-03-2021

Sub assets that are created as a part of the "Dam update asset workflow" are not getting activated to publish.

 

Similar post with no resolution: https://experienceleaguecommunities.adobe.com/t5/adobe-experience-manager/subassets-created-as-part-...

 

I know couple of ways this can be achieved is

  • Activating the whole tree
  • Creating a package and replicating it

But I need to know how this can be done via the authoring console.

 

CC: @kautuk_sahni  @Arun_Patidar 

 

Accepted Solutions (1)

Accepted Solutions (1)

Avatar

Avatar
Coach
MVP
Arun_Patidar
MVP

Likes

1,345 likes

Total Posts

3,220 posts

Correct Reply

914 solutions
Top badges earned
Coach
Contributor 2
Ignite 10
Give Back 700
Boost 1000
View profile

Avatar
Coach
MVP
Arun_Patidar
MVP

Likes

1,345 likes

Total Posts

3,220 posts

Correct Reply

914 solutions
Top badges earned
Coach
Contributor 2
Ignite 10
Give Back 700
Boost 1000
View profile
Arun_Patidar
MVP

18-03-2021

Hi, There is a way to publish subassets from the author,

just switch to content tree view and select the subassets and publish

 

Screenshot 2021-03-18 at 15.12.20.png

Answers (2)

Answers (2)

Avatar

Avatar
Validate 1
MVP
Nikhil-Kumar
MVP

Likes

243 likes

Total Posts

256 posts

Correct Reply

38 solutions
Top badges earned
Validate 1
Ignite 3
Ignite 1
Give Back 5
Give Back 3
View profile

Avatar
Validate 1
MVP
Nikhil-Kumar
MVP

Likes

243 likes

Total Posts

256 posts

Correct Reply

38 solutions
Top badges earned
Validate 1
Ignite 3
Ignite 1
Give Back 5
Give Back 3
View profile
Nikhil-Kumar
MVP

18-03-2021

@KiranVedantam1992 - After looking at your structure, it seems you have manually created the subassets folder. DAM asset workflow only activates the Asset not the folders underneath. I guess you need to activate the subassets folder explicitly.

Thanks,
Nikhil Kumar

Avatar

Avatar
Coach
Employee
Jörg_Hoh
Employee

Likes

1,111 likes

Total Posts

3,145 posts

Correct Reply

1,072 solutions
Top badges earned
Coach
Give back 600
Ignite 5
Ignite 3
Ignite 1
View profile

Avatar
Coach
Employee
Jörg_Hoh
Employee

Likes

1,111 likes

Total Posts

3,145 posts

Correct Reply

1,072 solutions
Top badges earned
Coach
Give back 600
Ignite 5
Ignite 3
Ignite 1
View profile
Jörg_Hoh
Employee

17-03-2021

In the referenced posting it's mentioned that the resulting content structure looks like this:

 

asset.jpg

-- jcr:content

-- subassets

---- subasset.jpg

 

is this correct?