Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn More

View all

Sign in to view all badges

Request for Activation/Deactivation does not appear after denying users replication permission in useradmin

Avatar

Avatar
Validate 10
Level 1
pillaivinit
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

30 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 10
Validate 1
Applaud 5
Affirm 1
View profile

Avatar
Validate 10
Level 1
pillaivinit
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

30 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 10
Validate 1
Applaud 5
Affirm 1
View profile
pillaivinit
Level 1

07-01-2021

So I have created this user in AEM 6.3 and I have specifically denied its replicate permission for content folder to see ho Request for Activation works. But all it does is removes the publish page option. There is no Request for activation open in the Page Information dropdown.

pillaivinit_0-1610021552382.pngpillaivinit_1-1610021587636.png

What am I missing?

Accepted Solutions (1)

Accepted Solutions (1)

Avatar

Avatar
Boost 250
MVP
ChitraMadan
MVP

Likes

271 likes

Total Posts

165 posts

Correct Reply

67 solutions
Top badges earned
Boost 250
Establish
Ignite 1
Give Back 5
Give Back 3
View profile

Avatar
Boost 250
MVP
ChitraMadan
MVP

Likes

271 likes

Total Posts

165 posts

Correct Reply

67 solutions
Top badges earned
Boost 250
Establish
Ignite 1
Give Back 5
Give Back 3
View profile
ChitraMadan
MVP

07-01-2021

Hi @pillaivinit,

 

You need to add the user to workflow-administrators group. Then you will be able to see below options

 

ChitraMadan_1-1610035245122.png

Hope this helps!!

 

Regards,

Chitra

 

Answers (2)

Answers (2)

Avatar

Avatar
Seeker
MVP
Suraj_Kamdi
MVP

Likes

148 likes

Total Posts

159 posts

Correct Reply

42 solutions
Top badges earned
Seeker
Bedrock
Engage 1
Springboard
Validate 1
View profile

Avatar
Seeker
MVP
Suraj_Kamdi
MVP

Likes

148 likes

Total Posts

159 posts

Correct Reply

42 solutions
Top badges earned
Seeker
Bedrock
Engage 1
Springboard
Validate 1
View profile
Suraj_Kamdi
MVP

07-01-2021

@pillaivinit This happens mainly because of incorrect ACL's. Crate the User with proper permission and log in and check if those options are appearing or not.

Avatar

Avatar
Boost 1
Level 1
san3ket
Level 1

Likes

2 likes

Total Posts

2 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Boost 1
View profile

Avatar
Boost 1
Level 1
san3ket
Level 1

Likes

2 likes

Total Posts

2 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Boost 1
View profile
san3ket
Level 1

07-01-2021

This is expected behavior if you have specifically denied replicate permission for that path.