Remote Debugging: Failed to connect to remote VM. Connection timed out

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 2
chinmayis865517
Level 2

Likes

4 likes

Total Posts

13 posts

Correct reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
Ignite 1
Give Back 3
Give Back
Boost 3
View profile

Avatar
Validate 1
Level 2
chinmayis865517
Level 2

Likes

4 likes

Total Posts

13 posts

Correct reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
Ignite 1
Give Back 3
Give Back
Boost 3
View profile
chinmayis865517
Level 2

10-02-2020

I am trying to debug some java code, but i am getting a connection timed out exception-

Failed to connect to remote VM. Connection timed out.


I have added 
if not defined CQ_JVM_OPTS set CQ_JVM_OPTS=-Xmx1024m -XX:MaxPermSize=256M -Djava.awt.headless=true -Xdebug -Xrunjdwp:transport=dt_socket,server=y,suspend=n,address=30303

in start.bat file

Accepted Solutions (1)

Accepted Solutions (1)

Avatar

Avatar
Coach
Employee
jbrar
Employee

Likes

389 likes

Total Posts

869 posts

Correct reply

283 solutions
Top badges earned
Coach
Establish
Give Back 50
Give Back 5
Give Back 3
View profile

Avatar
Coach
Employee
jbrar
Employee

Likes

389 likes

Total Posts

869 posts

Correct reply

283 solutions
Top badges earned
Coach
Establish
Give Back 50
Give Back 5
Give Back 3
View profile
jbrar
Employee

12-02-2020

You can just add -debug 30303 in the JVM opts to start AEM in debug mode.

 

-debug <port>

         Enable Java Debugging on port number; forces forking 

 

No need for "runjdwp:transport=dt_socket,server=y,suspend=n,address=30303"

Answers (1)

Answers (1)

Avatar

Avatar
Boost 1
Level 1
santhosh_kumar6
Level 1

Like

1 like

Total Posts

2 posts

Correct reply

0 solutions
Top badges earned
Boost 1
View profile

Avatar
Boost 1
Level 1
santhosh_kumar6
Level 1

Like

1 like

Total Posts

2 posts

Correct reply

0 solutions
Top badges earned
Boost 1
View profile
santhosh_kumar6
Level 1

10-02-2020

Hi @chinmayis865517, Try changing the port number and map the same port number in eclipse debug configurations. Try launching now in debug mode.