Not Showing Content Fragment Models in AEM 6.4

Avatar

Avatar

srinivast608032

Avatar

srinivast608032

srinivast608032

12-06-2018

Hello Everyone

​We are running AEM 6.4 and we want to use content fragment model. We enabled in the global and even for we.ratail also in the configuration and same thing mapped in the Assets>files. But still we are not able to see content fragment model. could you please help us

Accepted Solutions (1)

Accepted Solutions (1)

Avatar

Avatar

bsloki

MVP

Avatar

bsloki

MVP

bsloki
MVP

14-06-2018

You need to have any seperate package for it. You should be getting along with 6.4

This is interesting not to see on the author instance UI. Have you logged in as admin? I am just trying to assume things here..

we may have to look at it to see whats going on there...

Answers (14)

Answers (14)

Avatar

Avatar

leo22838

Avatar

leo22838

leo22838

04-02-2019

Hi all,

I'm on AEM 6.4.3, and trying to get started with Content Fragments.  I created the /conf/[my-project] structure for my test project to store my models and created one, then I also created the /content/dam/[my-project]/content-fragments structure to manage my fragments.

However, after creating the model, and when trying to create my first Content Fragment, the list of templates did not contain the model I had just created.

After reading this post, I noticed one of the previously posted CRXDE screenshots showed the /content/dam/we-retail/jcr:content node and its list of properties: there, I saw the "cq:conf" property, value "/conf/we-retail".  Then, I went ahead and added this property to /content/dam/[my-project]/jcr:content, with the proper value of "/conf/my-project", and after saving I was able to see my model in the list of Templates when creating a new Content Fragment.

Hope this also helps a bit.

Avatar

Avatar

Arun_Patidar

MVP

Total Posts

3.1K

Likes

1.2K

Correct Reply

879

Avatar

Arun_Patidar

MVP

Total Posts

3.1K

Likes

1.2K

Correct Reply

879
Arun_Patidar
MVP

13-06-2018

Hi,

I tried Adobe Experience Manager Help | Getting Started with AEM Content Services - Part 2 - Defining FAQ Co...  steps and I can see the content fragment model at Tools->Assets->Content Fragment Models

Even I created new content model faq and Content fragment also

Screen Shot 2018-06-13 at 10.37.51 PM.png

Screen Shot 2018-06-13 at 10.40.05 PM.png Screen Shot 2018-06-13 at 10.41.44 PM.png

Thanks

Arun

Avatar

Avatar

VivekArya

Avatar

VivekArya

VivekArya

27-08-2019

Thanks Leo.. I was facing exactly same issue. After Creating Model, when tried to create content fragment, my content model template was not getting listed.

After adding this property: /conf/[project-folder-name] to /content/dam/[my-project]/jcr:content , templates are appearing now.

I think Leo's solution should be marked as correct solution

Avatar

Avatar

bala_palanicham

Avatar

bala_palanicham

bala_palanicham

07-01-2019

Hi srinivast,

Can you please let me know where I can get the package for content fragment model ? Even I couldn't see in the assets section.

Thanks,

Bala

Avatar

Avatar

srinivast608032

Avatar

srinivast608032

srinivast608032

18-06-2018

Thank you all. We got package and able to create content fragment model

Avatar

Avatar

srinivast608032

Avatar

srinivast608032

srinivast608032

14-06-2018

Yes I am logged in as admin only full access in local and tested in QA. We are from CA company. Thanks for letting us know that separate package may need for it. Could you please guide us where to get package. I am sorry for keeping trouble here.

Avatar

Avatar

srinivast608032

Avatar

srinivast608032

srinivast608032

14-06-2018

Yes we have the template and please find the same below. Actually we liked the content fragment feature and its really awesome feature. There is not much configuration also to enable just simple two steps as mentioned in the screen shot. Even our QA/DEV environment also not able to see the same.

1508616_pastedImage_0.png

Please let us know any package needed for it.

Avatar

Avatar

bsloki

MVP

Avatar

bsloki

MVP

bsloki
MVP

14-06-2018

Can you look if there are model template in the path shown in the screenshot?

Screen Shot 2018-06-14 at 10.07.08 AM.png

Avatar

Avatar

srinivast608032

Avatar

srinivast608032

srinivast608032

13-06-2018

We upgraded from 6.2 to 6.4 . We run the server freshly in different folder with new crx-quickstart folder. Please find the screenshots that we did.

1508244_pastedImage_0.png

1508245_pastedImage_1.png

1508246_pastedImage_2.png

1508247_pastedImage_3.png

Avatar

Avatar

smacdonald2008

Total Posts

12.7K

Likes

1.4K

Correct Reply

2.3K

Avatar

smacdonald2008

Total Posts

12.7K

Likes

1.4K

Correct Reply

2.3K
smacdonald2008

13-06-2018

IS your AEM 6.4 a fresh install or an upgrade?

Avatar

Avatar

srinivast608032

Avatar

srinivast608032

srinivast608032

13-06-2018

Thank you for the help. But I tried all the ways including the above link in AEM 6.4. nothing is showing up. 1st enabled only we-retail then tried for enabling global also. Please let us know if anyone is able to see content frgment model using 6.4. If so, do we need to install any packages? I tried in local, QA environment.

Avatar

Avatar

smacdonald2008

Total Posts

12.7K

Likes

1.4K

Correct Reply

2.3K

Avatar

smacdonald2008

Total Posts

12.7K

Likes

1.4K

Correct Reply

2.3K
smacdonald2008

13-06-2018

arunp99088702- great response! 

Avatar

Avatar

smacdonald2008

Total Posts

12.7K

Likes

1.4K

Correct Reply

2.3K

Avatar

smacdonald2008

Total Posts

12.7K

Likes

1.4K

Correct Reply

2.3K
smacdonald2008

13-06-2018

@kautuksahni - we need Guided Journeys for this.

Avatar

Avatar

kautuk_sahni

Community Manager

Total Posts

6.0K

Likes

1.1K

Correct Reply

1.1K

Avatar

kautuk_sahni

Community Manager

Total Posts

6.0K

Likes

1.1K

Correct Reply

1.1K
kautuk_sahni
Community Manager

13-06-2018