Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn More

View all

Sign in to view all badges

Need help BADLY !!

Avatar

Avatar
Boost 1
Level 1
bipin_bitla
Level 1

Likes

2 likes

Total Posts

3 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Boost 1
View profile

Avatar
Boost 1
Level 1
bipin_bitla
Level 1

Likes

2 likes

Total Posts

3 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Boost 1
View profile
bipin_bitla
Level 1

10-12-2020

I have been tasked to move an old 6.1 AEM instance to new Azure VM's and we took the route of new installs and move the content to them and install it. I was able to do most of the content but for some content install its taking hell alot of time. 

Example as 30mb package with just content (jcr only and no images etc.,) its taking about 2 hours to install. 

When I look at the logs it complains about as below:

 

11.12.2020 04:55:44.107 *WARN* [discovery.connectors.common.runner.39a62bba-1273-435b-b9a7-6b4ed4d8a39d.checkForLocalClusterViewChange] org.apache.sling.discovery.impl.common.heartbeat.HeartbeatHandler checkForLocalClusterViewChange/.run: time since local instance last wrote a heartbeat is 1871111ms (heartbeatTimeoutMillis=300000, heartbeatIntervalMillis=30000 => maxMillisSinceHb=240000). Flagging us as (still) changing

11.12.2020 04:55:44.107 *INFO* [discovery.connectors.common.runner.39a62bba-1273-435b-b9a7-6b4ed4d8a39d.checkForLocalClusterViewChange] org.apache.sling.discovery.impl.common.heartbeat.HeartbeatHandler invalidateCurrentEstablishedView: invalidating slingId=39a62bba-1273-435b-b9a7-6b4ed4d8a39d, lastEstablishedViewId=879c2982-d362-4ea8-b526-cc67cfd3742f

 

Sometimes this:

 

11.12.2020 04:56:14.849 *INFO* [discovery.connectors.common.runner.ffc1175d-408a-4518-b939-6a2196eeea74.checkForLocalClusterViewChange] org.apache.sling.discovery.impl.common.heartbeat.HeartbeatHandler invalidateCurrentEstablishedView: invalidating slingId=ffc1175d-408a-4518-b939-6a2196eeea74, lastEstablishedViewId=c31c51db-814e-4b32-a305-79e68a615355
11.12.2020 04:56:29.388 *INFO* [discovery.connectors.common.runner.ffc1175d-408a-4518-b939-6a2196eeea74] org.apache.sling.discovery.base.commons.BaseDiscoveryService getTopology: undefined cluster view: NO_ESTABLISHED_VIEW] org.apache.sling.discovery.base.commons.UndefinedClusterViewException: current established view was marked as invalid


11.12.2020 04:50:59.664 *WARN* [pool-6-thread-2] org.apache.jackrabbit.oak.plugins.segment.SegmentNodeStore Failed to create checkpoint dae1d8e5-6fd5-4b88-8ac3-7fab2d8ab9f8 in 10 seconds.

 

Can someone please help how to overcome this issue? Restart is not an options for me everytime as i got 100+ packages for 30 mbs size each. I know it may not be the best way to migrate but we are too far now and want to see some experts here can help with above error or faced it anytime in past. 

 

Thanks

 

Accepted Solutions (1)

Accepted Solutions (1)

Avatar

Avatar
Validate 10
MVP
kunal23
MVP

Likes

166 likes

Total Posts

565 posts

Correct Reply

172 solutions
Top badges earned
Validate 10
Validate 1
Ignite 3
Ignite 1
Give Back 50
View profile

Avatar
Validate 10
MVP
kunal23
MVP

Likes

166 likes

Total Posts

565 posts

Correct Reply

172 solutions
Top badges earned
Validate 10
Validate 1
Ignite 3
Ignite 1
Give Back 50
View profile
kunal23
MVP

15-12-2020

Instead of using packages you can copy the source repository backup to your target Azure instance. And then use crx2oak command line utility to copy the content from source folder to target crx-quickstart folder. The utility uses multiple arguments using which you can also control which paths to copy and which to exclude. 

 

For more details see this - https://experienceleague.adobe.com/docs/experience-manager-64/deploying/upgrading/using-crx2oak.html... 

 

Answers (2)

Answers (2)

Avatar

Avatar
Establish
MVP
BrianKasingli
MVP

Likes

615 likes

Total Posts

592 posts

Correct Reply

232 solutions
Top badges earned
Establish
Ignite 1
Give Back 5
Give Back 3
Give Back 10
View profile

Avatar
Establish
MVP
BrianKasingli
MVP

Likes

615 likes

Total Posts

592 posts

Correct Reply

232 solutions
Top badges earned
Establish
Ignite 1
Give Back 5
Give Back 3
Give Back 10
View profile
BrianKasingli
MVP

12-12-2020

@bipin_bitla,

Can you provide more logs? there might be some automation tasks running in the backend via your custom code bundles. Try installing your content files in a clean AEM environment, with "nosamplecontent".

Lets see the results,
Brian.

Avatar

Avatar
Boost 1
Level 1
bipin_bitla
Level 1

Likes

2 likes

Total Posts

3 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Boost 1
View profile

Avatar
Boost 1
Level 1
bipin_bitla
Level 1

Likes

2 likes

Total Posts

3 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Boost 1
View profile
bipin_bitla
Level 1

10-12-2020

Just bumping it up so i can get this urgent help.