my templates and pages gets deleted

tirthtimaniya

11-02-2019

Hello all,

My problem statement is that I am developing site and components from eclipse and I have also synced my eclipse with CRX-DE but when I am doing Import from server in eclipse some of my templates and pages getting missed out and due to that  i have to create templates and pages again from the scratch.

Please, help me with this.

Thank you.

Accepted Solutions (1)

Accepted Solutions (1)

Gaurav-Behl

MVP

12-02-2019

This is the filter.xml where you would want to validate configurations.

Refer - Jackrabbit Filevault - Workspace Filter

The filter element can have an optional mode attribute which specified the import mode used when importing content. the following values are possible:

“replace”
This is the normal behavior. Existing content is replaced completely by the imported content, i.e. is overridden or deleted accordingly.
“merge”
Existing content is not modified, i.e. only new content is added and none is deleted or modified.
“update”
Existing content is updated, new content is added and none is deleted.

1689946_pastedImage_0.png

Import from server would sync the /crx/de contents to local filesystem/eclipse and

Export to server would do the vice versa

If you modify something in eclipse which is not present in /crx/de then you should perform 'Export to server'. In this case, if you do import from server, then you local eclipse changes that are not yet synced would get deleted from filesystem/eclipse.

If you modify something in /crx/de which is not present in eclipse/filesystem then you should perform 'Import to server'.

Answers (5)

Answers (5)

tirthtimaniya

12-02-2019

Yes It has a valid path .

can you tell me which is the best practice to keep your crx and eclipse in sync..

I mean we have creating components from eclipse and we are creating templates and pages from front-ends.

so which step I need to do first

should I import from server first or should i export from eclipse?

Gaurav-Behl

MVP

12-02-2019

check the one which is sibling to 'definition' folder or child of 'vault' folder where you observe the issue either in /apps or /content.

Gaurav-Behl

MVP

11-02-2019

check the filter.xml and /vault/definition/.content.xml for missing paths/references?

could you share the relevant logs from Eclipse AEM developer tools console?