Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn More

View all

Sign in to view all badges

HTTP ERROR 503 (Problem accessing/.Reason: Authentication Support service Missing)

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 1
shuter009
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

9 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
View profile

Avatar
Validate 1
Level 1
shuter009
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

9 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
View profile
shuter009
Level 1

20-05-2021

I am using Adobe 6.5  JDK Version 1.8 and oak version 1.10.2 whenever I build maven project or close down the system this error pops up I tried 1. https://experienceleaguecommunities.adobe.com/t5/adobe-experience-manager/503-error-authenticationsu...  

2.https://experienceleaguecommunities.adobe.com/t5/adobe-experience-manager/503-cq-authenticationsuppo... 

3.https://experienceleaguecommunities.adobe.com/t5/adobe-experience-manager/aem-6-2-starting-with-503-... 
4.https://experienceleaguecommunities.adobe.com/t5/adobe-experience-manager/aem-6-2-starting-with-503-... 

 

Nothing actually worked I tried stopping AEM instance delete the folder logs and repository/index , downloaded the OAK-Run-Jar  restarted the instances several times restarted the PC chrome everything but when I build the project I am getting this same error.

 

Please Help

 

 

I found the solution one of my bundle was Active but still giving an error kindly delete the index file from crx-quickstart and run again the instance will work fine. 

For reference use this- https://experienceleague.adobe.com/docs/experience-manager-learn/getting-started-wknd-tutorial-devel...

Accepted Solutions (1)

Accepted Solutions (1)

Avatar

Avatar
Give Back 100
Level 10
asutosh_jena
Level 10

Likes

551 likes

Total Posts

663 posts

Correct Reply

191 solutions
Top badges earned
Give Back 100
Boost 500
Affirm 100
Ignite 1
Establish
View profile

Avatar
Give Back 100
Level 10
asutosh_jena
Level 10

Likes

551 likes

Total Posts

663 posts

Correct Reply

191 solutions
Top badges earned
Give Back 100
Boost 500
Affirm 100
Ignite 1
Establish
View profile
asutosh_jena
Level 10

20-05-2021

Hi @shuter009 

Do you see anything in the error.log?

Was this working earlier and now after deploying any specific code this issue started popping up?

 

You are running AEM 6.5 with what service pack? What is the JDK version?

 

Thanks!

Answers (1)

Answers (1)

Avatar

Avatar
Boost 500
MVP
Vijayalakshmi_S
MVP

Likes

505 likes

Total Posts

641 posts

Correct Reply

213 solutions
Top badges earned
Boost 500
Give Back 50
Give Back 5
Ignite 10
Ignite 5
View profile

Avatar
Boost 500
MVP
Vijayalakshmi_S
MVP

Likes

505 likes

Total Posts

641 posts

Correct Reply

213 solutions
Top badges earned
Boost 500
Give Back 50
Give Back 5
Ignite 10
Ignite 5
View profile
Vijayalakshmi_S
MVP

25-05-2021

Hi @shuter009,

Check if you have enough memory required for an AEM instance. 

  • 5 GB free disk space in the installation directory
  • 2 GB memory

If it was working before and the issue is observed recently, try to dig down the old error.log files (error.log files that are rotated as old files with dates) and check if you have any error related to memory like the below

java.lang.OutOfMemoryError: Java heap space