Getting error while building angular SPA with AEM 6.5 project

Avatar

Avatar

santhosh_kumark

Avatar

santhosh_kumark

santhosh_kumark

28-10-2020

Hi,

 

I am getting error while building angular SPA with AEM 6.5 project both from eclipse and cmd prompt.

Error:

Failed to execute goal com.github.eirslett:frontend-maven-plugin:1.6:install-node-and-npm (install node and npm) on project spa-angular-app: Could not download Node.js from: https://nodejs.org/dist/v11.2.0/win-x64/node.exe: Could not download https://nodejs.org/dist/v11.2.0/win-x64/node.exe: PKIX path building failed: sun.security.provider.certpath.SunCertPathBuilderException: unable to find valid certification path to requested target -> [Help 1]

santhosh_kumark_0-1603898003480.png

I tried adding vm parameters "-Djavax.net.ssl.trustStore" also, but it doesn't work. Can anyone help with this.

 

Regards,

Santosh

 

Accepted Solutions (1)

Accepted Solutions (1)

Avatar

Avatar

prashantonkar

Avatar

prashantonkar

prashantonkar

09-11-2020

As an alternative, install node and npm manually and run the following commands in the same order.

In ui.frontend

npm install

npm run build

In ui.apps

mvn clean install -PautoInstallPackage.

It will push both your Angular code as well as AEM code.

Answers (3)

Answers (3)

Avatar

Avatar

Anudeep_Garnepudi

Avatar

Anudeep_Garnepudi

Anudeep_Garnepudi

10-11-2020

Hi @santhosh_kumark 

Try updating your Java version. If you are currently running Java 8, update to latest Java 8 version that is available. Hope this may resolve your issue.

AG

Avatar

Avatar

Anudeep_Garnepudi

Avatar

Anudeep_Garnepudi

Anudeep_Garnepudi

29-10-2020

Hi @santhosh_kumark 

Node 11.2.0 installed in your system? If not try installing it manually and set PATH. If it is already installed refer the below link and try.

https://stackoverflow.com/questions/21076179/pkix-path-building-failed-and-unable-to-find-valid-cert...

Hope this will help.

AG

Avatar

Avatar

TUmesh

Avatar

TUmesh

TUmesh

28-10-2020

Hi @santhosh_kumark ,

It seems your maven repo is trying to connect with https remote repo and there it is failing, it seems like you will have to make some changes at the settings.xml see the below post https://stackoverflow.com/questions/25911623/problems-using-maven-and-ssl-behind-proxy

I think this will help.

Umesh Thakur