After installation of AEM 6.5 SP4, ContextHub started to respond three times slower

Avatar

Avatar
Level 1
mkolmhuber
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

1 post

Correct reply

0 solutions
View profile

Avatar
Level 1
mkolmhuber
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

1 post

Correct reply

0 solutions
View profile
mkolmhuber
Level 1

24-03-2020

After I installed the SP4 update on a fresh 6.5 publish instance, I realized that the ContextHub performance decreased significantly. A We.Retail page load now takes up to 8 seconds instead of the usual 3 seconds (browser cache disabled). The root cause seems to be that the ContextHub client libraries are pumped three times in a row through the Google Closure Compiler instead of only once. Is there any remedy?

Accepted Solutions (1)

Accepted Solutions (1)

Avatar

Avatar
Give Back 5
Employee
vanegi
Employee

Likes

392 likes

Total Posts

378 posts

Correct reply

148 solutions
Top badges earned
Give Back 5
Give Back 3
Give Back 10
Give Back
Boost 50
View profile

Avatar
Give Back 5
Employee
vanegi
Employee

Likes

392 likes

Total Posts

378 posts

Correct reply

148 solutions
Top badges earned
Give Back 5
Give Back 3
Give Back 10
Give Back
Boost 50
View profile
vanegi
Employee

14-07-2020

There are some known issues related to performance factor of context hub which are reported to engineering via GRANITE-20288 [ContextHub's {kernel,ui}.js should be pre-compiled and cached], etc. This is already fixed in internal 6.6 L16 and will be released via SP.

Answers (0)