Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn More

View all

Sign in to view all badges

AEM 6.5.6: Workflow> Models Touch UI Showing blank white screen

Avatar

Avatar
Give Back
Level 2
sagar_verliani
Level 2

Likes

7 likes

Total Posts

18 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Give Back
Boost 5
Boost 3
Boost 1
View profile

Avatar
Give Back
Level 2
sagar_verliani
Level 2

Likes

7 likes

Total Posts

18 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Give Back
Boost 5
Boost 3
Boost 1
View profile
sagar_verliani
Level 2

25-10-2020

Hello All,

 

We have upgraded our project from AEM 6.4 to 6.5.6. We are getting blank screen when looked in workflow models Touch UI console.

All the workflow related bundles are active.

We can see all our custom and ootb workflow models in classic UI and the functionality also seemed to be working fine when triggered from Classic UI.

All our workflow models are present under either /conf or /var.

 

We are getting below error log when accessing workflow models from touch UI console.

 

26.10.2020 06:02:57.590 *ERROR* [198.212.71.164 [1603692177518] GET /libs/cq/workflow/admin/console/content/models.html HTTP/1.1] org.apache.sling.engine.impl.SlingRequestProcessorImpl service: Uncaught SlingException
java.lang.NullPointerException: null
	at org.apache.jsp.libs.cq.workflow.admin.console.components.item.workflowmodel.card.card_jsp._jspService(card_jsp.java:503)
	at org.apache.sling.scripting.jsp.jasper.runtime.HttpJspBase.service(HttpJspBase.java:70) [org.apache.sling.scripting.jsp:2.3.6]
	at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:725) [org.apache.felix.http.servlet-api:1.1.2]
	at org.apache.sling.scripting.jsp.jasper.servlet.JspServletWrapper.service(JspServletWrapper.java:502) [org.apache.sling.scripting.jsp:2.3.6]

 

Regards,

Sagar

Accepted Solutions (1)

Accepted Solutions (1)

Avatar

Avatar
Give Back 5
Employee
vanegi
Employee

Likes

392 likes

Total Posts

378 posts

Correct Reply

148 solutions
Top badges earned
Give Back 5
Give Back 3
Give Back 10
Give Back
Boost 50
View profile

Avatar
Give Back 5
Employee
vanegi
Employee

Likes

392 likes

Total Posts

378 posts

Correct Reply

148 solutions
Top badges earned
Give Back 5
Give Back 3
Give Back 10
Give Back
Boost 50
View profile
vanegi
Employee

26-10-2020

@sagar_verliani,

In that case, if you used the Touch UI to open the "E-mailTest" workflow and click 'Edit', it would have created this /conf node -- you must do this to make changes and to have had the 'lastupdatedby' value change from default 'admin'.

 

You can resolve the issue by copying the node from /etc/workflow/models/E-mailTest and pasting it under /conf ( /conf/global/settings/workflow/models/E-mailTest).

 

Please ensure package is not causing deletion of the "design-time" version of the models [1].

 

[1]:- https://docs.adobe.com/content/help/en/experience-manager-65/developing/extending-aem/extending-work...

26.10.2020 13:07:11.852 *WARN* [198.212.71.164 [1603717631804] GET /libs/cq/workflow/admin/console/content/models.html HTTP/1.1] libs.cq.workflow.admin.console.components.item.workflowmodel.card.card$jsp Design time path not found for model with ID: /var/workflow/models/E-mailTest

 

Thanks!!

Answers (1)

Answers (1)

Avatar

Avatar
Give Back 5
Employee
vanegi
Employee

Likes

392 likes

Total Posts

378 posts

Correct Reply

148 solutions
Top badges earned
Give Back 5
Give Back 3
Give Back 10
Give Back
Boost 50
View profile

Avatar
Give Back 5
Employee
vanegi
Employee

Likes

392 likes

Total Posts

378 posts

Correct Reply

148 solutions
Top badges earned
Give Back 5
Give Back 3
Give Back 10
Give Back
Boost 50
View profile
vanegi
Employee

26-10-2020

Hi @sagar_verliani,

Can you share complete error.log when you load the workflow model screen? To my understanding, it should also show some warning related to workflow model similar to [1] before throwing the given null pointer exception.

 

[1]:

20.10.2020 18:21:14.269 *WARN* [103.43.112.97 [1589998873989] GET /libs/cq/workflow/admin/console/content/models.html HTTP/1.1] libs.cq.workflow.admin.console.components.item.workflowmodel.card.card$jsp Design time path not found for model with ID: /var/workflow/models/avalara-page-activate

 

If you see similar logging like above "Design time path not found for model with ID", then that means the workflow model is not present in the design time path (/conf/global/settings/workflow/models).

 

Thanks!!