AEM 6.4.4 custom RTE plugin not rendering sometimes

Avatar

Avatar

vijays80591732

Avatar

vijays80591732

vijays80591732

21-03-2021

Hi All,

 

I have custom RTE plugins for the touch UI component and sometimes all the plugins are rendering fine and sometimes not. I have my custom RTE clientlibs under the component. This issue happens only in higher environments, not in my local. Provided screenshots below for references. Any suggestions would be helpful.

 

RTE with custom plugins (local instance):

Screenshot 2021-03-22 at 11.31.40 AM.png

 

In a higher environment(custom plugin is missing):

 

Screenshot 2021-03-22 at 11.54.00 AM.png

Screenshot 2021-03-22 at 11.51.34 AM.png

@arunpatidar26 @Vijayalakshmi_S @Anudeep_Garnepudi @Ratna_Kumar @Feike_Visser1 @Veena_Vikram 

 

Regards,

Vijay

 

6.4.4 RTE Plugin.

Accepted Solutions (1)

Accepted Solutions (1)

Avatar

Avatar

Vijayalakshmi_S

MVP

Avatar

Vijayalakshmi_S

MVP

Vijayalakshmi_S
MVP

22-03-2021

Hi @vijays80591732,

Possible cause would be conflict of JS - See if the custom RTE plugins are dependent on Coral UI 2 or Coral UI 3. 

Look for "Source" section in Developer tools as you load the page and the component with RTE. (Complete JS files. In particular, OOTB JS files that are loaded in higher environment and lower environment) and also the console errors. 

Answers (4)

Answers (4)

Avatar

Avatar

Veena_Vikram

MVP

Avatar

Veena_Vikram

MVP

Veena_Vikram
MVP

22-03-2021

Do you see any JS error in Console when you open the RTE ? 

Avatar

Avatar

Veena_Vikram

MVP

Avatar

Veena_Vikram

MVP

Veena_Vikram
MVP

22-03-2021

@vijays80591732 Did you check the policy of the component in the editable template ? 

 

  • Go to your editable template
  • The click the settings symbol of the your component

 Veena_Vikram_0-1616415829080.png

Under the Policy section on the right hand , you can enable the plugins you need

 

Veena_Vikram_1-1616415894216.png

 

 

Check this and see if this helps to solve your issue.

 

If this is the issue , then make sure you move the policies too to your higher regions when you move content from Lower to Higher regions

 

Thanks

Veena

Avatar

Avatar

Anudeep_Garnepudi

MVP

Avatar

Anudeep_Garnepudi

MVP

Anudeep_Garnepudi
MVP

22-03-2021

Hi @vijays80591732 

I see not just custom plugins, but few OOTB plugins are also not rendering in second screenshot (higher env). I have few questions.

  • Plugins always not rendering in higher env?
  • Is there a custom JS for RTE (show/hide options)?
  • Rendering all plugins without custom plugins?
  • When plugins are not rendering, inspect and check if they are hidden or not being rendered.
  • Check if there are any errors in console.

Sharing above info would be helpful.

 

-AG

 

Avatar

Avatar

Bhuwan_B

Avatar

Bhuwan_B

Bhuwan_B

22-03-2021

Can you please compare first your files(Ex: - Service Packs, any custom files) between lower environment (Ex:- Local Instance where its working fine) and higher environment to check for any mismatch. Also please check for logs(AEM and Console Logs) that is able to give you any meaningful information about why it is failing.