Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn More

View all

Sign in to view all badges

AEM 6.2 - Cannot create component: xtype "ssfcta" not found and no default supplied

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 2
phall_hershey
Level 2

Likes

10 likes

Total Posts

20 posts

Correct Reply

2 solutions
Top badges earned
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 10
Boost 1
View profile

Avatar
Validate 1
Level 2
phall_hershey
Level 2

Likes

10 likes

Total Posts

20 posts

Correct Reply

2 solutions
Top badges earned
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 10
Boost 1
View profile
phall_hershey
Level 2

14-09-2017

We are currently migrating from 6.1 to 6.2.  Locally installed 6.2 on my computer and installed all packages.  The code worked without any issues.  However, after Adobe setup my new 6.2 environment, I followed the same steps but now I am getting the following error every time I try to edit a widget with a custom xtype.

Error Message:  Uncaught cannot create Component: xtype 'minmaxmultifield' not found and no default supplied

Wondering if anyone else has experienced this issue and what they did to resolve it.  I checked other forums and didn't see any solutions.

Accepted Solutions (1)

Accepted Solutions (1)

Avatar

Avatar
Validate 25
Level 10
smacdonald2008
Level 10

Likes

1,408 likes

Total Posts

12,671 posts

Correct Reply

2,278 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Give back 900
Give back 600
View profile

Avatar
Validate 25
Level 10
smacdonald2008
Level 10

Likes

1,408 likes

Total Posts

12,671 posts

Correct Reply

2,278 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Give back 900
Give back 600
View profile
smacdonald2008
Level 10

14-09-2017

Agreed with Veena's response. Your new server does not have the client lib that defines the custom xtype. Also - as you move forward - I recommend switching to TOuch UI and Grainte data types in components dialog. XTYPE is for classic UI.

Answers (7)

Answers (7)

Avatar

Avatar
Establish
MVP
Veena_Vikram
MVP

Likes

471 likes

Total Posts

1,039 posts

Correct Reply

121 solutions
Top badges earned
Establish
Coach
Contributor 2
Seeker
Ignite 5
View profile

Avatar
Establish
MVP
Veena_Vikram
MVP

Likes

471 likes

Total Posts

1,039 posts

Correct Reply

121 solutions
Top badges earned
Establish
Coach
Contributor 2
Seeker
Ignite 5
View profile
Veena_Vikram
MVP

06-10-2017

Did you turn of minification in publish ?

Avatar

Avatar
Level 1
daisyl73082606
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

2 posts

Correct Reply

0 solutions
View profile

Avatar
Level 1
daisyl73082606
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

2 posts

Correct Reply

0 solutions
View profile
daisyl73082606
Level 1

09-02-2019

where in the code does it reference this?

Avatar

Avatar
Level 1
daisyl73082606
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

2 posts

Correct Reply

0 solutions
View profile

Avatar
Level 1
daisyl73082606
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

2 posts

Correct Reply

0 solutions
View profile
daisyl73082606
Level 1

09-02-2019

How do you turn this off? where is it located?

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 2
phall_hershey
Level 2

Likes

10 likes

Total Posts

20 posts

Correct Reply

2 solutions
Top badges earned
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 10
Boost 1
View profile

Avatar
Validate 1
Level 2
phall_hershey
Level 2

Likes

10 likes

Total Posts

20 posts

Correct Reply

2 solutions
Top badges earned
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 10
Boost 1
View profile
phall_hershey
Level 2

20-11-2017

Yes.  Turning off minification resolved the issue.

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 2
phall_hershey
Level 2

Likes

10 likes

Total Posts

20 posts

Correct Reply

2 solutions
Top badges earned
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 10
Boost 1
View profile

Avatar
Validate 1
Level 2
phall_hershey
Level 2

Likes

10 likes

Total Posts

20 posts

Correct Reply

2 solutions
Top badges earned
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 10
Boost 1
View profile
phall_hershey
Level 2

06-10-2017

Minify CSS and JS was being used.  I turned this functionality off which resulted in the proper CSS & JS files from being imported.

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 2
phall_hershey
Level 2

Likes

10 likes

Total Posts

20 posts

Correct Reply

2 solutions
Top badges earned
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 10
Boost 1
View profile

Avatar
Validate 1
Level 2
phall_hershey
Level 2

Likes

10 likes

Total Posts

20 posts

Correct Reply

2 solutions
Top badges earned
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 10
Boost 1
View profile
phall_hershey
Level 2

20-09-2017

Thanks.  The code was referencing the incorrect file.  Once I updated the path everything started working.

Avatar

Avatar
Establish
MVP
Veena_Vikram
MVP

Likes

471 likes

Total Posts

1,039 posts

Correct Reply

121 solutions
Top badges earned
Establish
Coach
Contributor 2
Seeker
Ignite 5
View profile

Avatar
Establish
MVP
Veena_Vikram
MVP

Likes

471 likes

Total Posts

1,039 posts

Correct Reply

121 solutions
Top badges earned
Establish
Coach
Contributor 2
Seeker
Ignite 5
View profile
Veena_Vikram
MVP

14-09-2017

Hi

- What I could understand from your error message is ; this particular xtype is a custom xtype 'minmaxmultifiled'? If Yes, then make sure the below points

1. Check the clientlibrary which you have this minmaxmultifield xtype js written

2. Check the categories of this clientlib and make sure this is properly included in your project

3. If you think you need this widget across all your projects , you can add cq.widgets as categories ( Please do this on your own risk, as this is the category for your entire cq.widgets .)

Since , you say that this is working in your local and not the new adobe server , I strongly believe that this JS is included in one of your project which is not present in the newly setup 6.2 server.

     If after all the above changes , still it is not working , please reply back with your error log and a sample project for any of us to try and replicate the issue in our systems.

Thanks

Veena