Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn More

View all

Sign in to view all badges

URL Button Issue

Avatar

Avatar
Validate 25
Level 3
jzhang2016
Level 3

Likes

22 likes

Total Posts

109 posts

Correct Reply

6 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Boost 5
Boost 3
View profile

Avatar
Validate 25
Level 3
jzhang2016
Level 3

Likes

22 likes

Total Posts

109 posts

Correct Reply

6 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Boost 5
Boost 3
View profile
jzhang2016
Level 3

27-07-2015

Hi, I have noticed an issue related to URL buttons when I navigate to a page via a button. They don't launch the in-app browser. However, if I swipe to the next page vs. navigating via a button, they launch fine. If I navigate to a page via a button and move the page (not completing a swipe) they will launch the browser. I am using the Button action (goto next page).

Thoughts?

Thanks!

Jeff

Accepted Solutions (1)

Accepted Solutions (1)

Avatar

Avatar
Boost 50
Employee
Neil_Enns_-_Ado
Employee

Likes

81 likes

Total Posts

654 posts

Correct Reply

252 solutions
Top badges earned
Boost 50
Boost 5
Boost 3
Boost 25
Boost 10
View profile

Avatar
Boost 50
Employee
Neil_Enns_-_Ado
Employee

Likes

81 likes

Total Posts

654 posts

Correct Reply

252 solutions
Top badges earned
Boost 50
Boost 5
Boost 3
Boost 25
Boost 10
View profile
Neil_Enns_-_Ado
Employee

27-07-2015

Ok thanks. I'll pass this on to the dev team.

Neil

Answers (4)

Answers (4)

Avatar

Avatar
Validate 25
Level 3
jzhang2016
Level 3

Likes

22 likes

Total Posts

109 posts

Correct Reply

6 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Boost 5
Boost 3
View profile

Avatar
Validate 25
Level 3
jzhang2016
Level 3

Likes

22 likes

Total Posts

109 posts

Correct Reply

6 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Boost 5
Boost 3
View profile
jzhang2016
Level 3

27-07-2015

Not a thing. I have abother button on the page that works fine (goto next page though) and one that I didn't add any actions to that displays the upper chrome (like I was just tapping the screen and is an expected reaction)

Jeff

Avatar

Avatar
Boost 50
Employee
Neil_Enns_-_Ado
Employee

Likes

81 likes

Total Posts

654 posts

Correct Reply

252 solutions
Top badges earned
Boost 50
Boost 5
Boost 3
Boost 25
Boost 10
View profile

Avatar
Boost 50
Employee
Neil_Enns_-_Ado
Employee

Likes

81 likes

Total Posts

654 posts

Correct Reply

252 solutions
Top badges earned
Boost 50
Boost 5
Boost 3
Boost 25
Boost 10
View profile
Neil_Enns_-_Ado
Employee

27-07-2015

Hmm, interesting. So tapping on it does nothing?

Neil

Avatar

Avatar
Validate 25
Level 3
jzhang2016
Level 3

Likes

22 likes

Total Posts

109 posts

Correct Reply

6 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Boost 5
Boost 3
View profile

Avatar
Validate 25
Level 3
jzhang2016
Level 3

Likes

22 likes

Total Posts

109 posts

Correct Reply

6 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Boost 5
Boost 3
View profile
jzhang2016
Level 3

27-07-2015

Sure Neil. I'm using the DPS 2015 Production UI, not Beta. I'm testing on iPad IOS 8.4. Basically, any URL Button I create that opens the in-app browser; if I swipe to a page that has the URL button and tap it, it'll launch the in-app browser as expected. If I navigate to the same page via a button on the previous page, or from any page for that matter, (as apposed to swiping to it) the URL button doesn't activate the in-app browser.

The URL in question is:

http://slaveryfootprint.org/ipad.html

Jeff

Avatar

Avatar
Boost 50
Employee
Neil_Enns_-_Ado
Employee

Likes

81 likes

Total Posts

654 posts

Correct Reply

252 solutions
Top badges earned
Boost 50
Boost 5
Boost 3
Boost 25
Boost 10
View profile

Avatar
Boost 50
Employee
Neil_Enns_-_Ado
Employee

Likes

81 likes

Total Posts

654 posts

Correct Reply

252 solutions
Top badges earned
Boost 50
Boost 5
Boost 3
Boost 25
Boost 10
View profile
Neil_Enns_-_Ado
Employee

27-07-2015

Hi Jeff,

I'm not sure I follow the problem. Can you post an example of the hyperlink URL you're using? What OS are you on (iOS, Android, Windows)? And you're using the DPS 2015 beta?

Neil