Preflight progress stops due to network error

Avatar

Avatar

7970182

Avatar

7970182

7970182

27-10-2015

When I push the preflight button in the DPS 2015 web interface the preflight progress starts, but it stops after a little more than 50% of the progress. After nothing happens for ages (>1 hour) the blue bar turns red and the message "preflight failed because of a network error" is displayed (see  screenshot). If I retry the problem occurs again...

Screenshot 2015-10-27 10.38.37.png

Thanks a lot for your help!

Accepted Solutions (0)

Answers (7)

Answers (7)

Avatar

Avatar

davidhicks_dps

Avatar

davidhicks_dps

davidhicks_dps

26-01-2016

I get this Preflight red bar all the time, and also VERY slow preflight updates. Either watching the blue bar crawl across, or waiting for the recent update to hit the preflight app I've created. Network here is 125.53mbps. ie: fast.

Avatar

Avatar

Colin_Fleming

Avatar

Colin_Fleming

Colin_Fleming

21-01-2016

This happens to me sometimes, I get the red bar after preflighting -- but in almost every case the preflight has worked. So I typically ignore the red bar and keep working.

When I return to the Portal later, preflight works just fine and I don't get the red bar.

(I think I recently triggered the red bar by clicking the preflight button when I was in a collection (changing article order) and before the preflight was done I left went Back to a higher level. I got a red bar then, but preflight worked fine.)

HTH- Colin

Avatar

Avatar

fabiof41010402

Avatar

fabiof41010402

fabiof41010402

21-01-2016

Hello Neil,

I start today doing a project test on DPS 2015 and I do not work preflight checks for the same reason.
What should I do?

Avatar

Avatar

柏成賴33446257

Avatar

柏成賴33446257

柏成賴33446257

19-01-2016

Hello !

Just had this same problem last night.

Shall I wait it out till tomorrow or so?

or maybe there is a deeper underlying problem here with my setup. 

Avatar

Avatar

Christophe_Joss

Employee

Avatar

Christophe_Joss

Employee

Christophe_Joss
Employee

08-01-2016

Hi Graham,

I believe this was related to https://status.publish.adobe.com/?p=980

All services should now be fully restored.

Avatar

Avatar

GrahamCow

Avatar

GrahamCow

GrahamCow

07-01-2016

‌I'm getting the exact same problem today. I can publish OK but preflight errors every time with a red bar permanently under the preflight icon

Avatar

Avatar

Neil_Enns_-_Ado

Employee

Avatar

Neil_Enns_-_Ado

Employee

Neil_Enns_-_Ado
Employee

27-10-2015

We are deploying the latest release of DPS 2015, that might have something to do with it. Try again later today?

Neil