Collection background image uploading, not loading on test app

Avatar

Avatar

olivialk

Avatar

olivialk

olivialk

06-07-2015

I have my top level collection of my test app with a working background image. I am trying to add a background image to another collection in my app, and it will save, upload and publish - however even having done the update each time, the background still stays white. Going back into the collection settings, the background image I made is uploaded and appears correctly but is absent from the app.

I tried uploading an image with the size necessary for the iPhone, I tried uploading one with the 2048 dimensions, and I tried uploading the image I used for my first background at top level which is still working - but none have appeared on my app.

Is there a bug in the system for this? Is there another way of working the background image that I am not aware of or has been updated in Digital Publishing Suite?

Accepted Solutions (1)

Accepted Solutions (1)

Avatar

Avatar

Neil_Enns_-_Ado

Employee

Avatar

Neil_Enns_-_Ado

Employee

Neil_Enns_-_Ado
Employee

06-07-2015

Did you enable showing the background image in the layout you're using for that collection?

Neil

Answers (3)

Answers (3)

Avatar

Avatar

Neil_Enns_-_Ado

Employee

Avatar

Neil_Enns_-_Ado

Employee

Neil_Enns_-_Ado
Employee

06-07-2015

Yep, agreed. That's something we're considering doing!

Neil

Avatar

Avatar

olivialk

Avatar

olivialk

olivialk

06-07-2015

I found the option in grids and layouts - I wish there was a way of indicating what you have checked on the page when you upload an image so you can visualize the collection more easily

Avatar

Avatar

olivialk

Avatar

olivialk

olivialk

06-07-2015

Where would I see an option to enable background image for a specific collection? I only see a way to upload it