Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn More

View all

Sign in to view all badges

Workflow send email variables

Avatar

Avatar
Validate 25
Level 3
ayecona
Level 3

Likes

8 likes

Total Posts

131 posts

Correct Reply

4 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Boost 5
Boost 3
View profile

Avatar
Validate 25
Level 3
ayecona
Level 3

Likes

8 likes

Total Posts

131 posts

Correct Reply

4 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Boost 5
Boost 3
View profile
ayecona
Level 3

27-08-2019

I upgraded from AEM 6.4 to 6.5 as well as with forms, I had a workflow package that I created in 6.4 and it did not have the dropdown for a variable. now they wont work. can you please tell me how do I go about fixing this workflow?

1822317_pastedImage_0.png

Accepted Solutions (1)

Accepted Solutions (1)

Avatar

Avatar
Validate 25
Level 3
ayecona
Level 3

Likes

8 likes

Total Posts

131 posts

Correct Reply

4 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Boost 5
Boost 3
View profile

Avatar
Validate 25
Level 3
ayecona
Level 3

Likes

8 likes

Total Posts

131 posts

Correct Reply

4 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Boost 5
Boost 3
View profile
ayecona
Level 3

28-08-2019

workflowuser

the deprecated one worked..... jummmm… you guys need to fix the new one.

1822686_pastedImage_0.png

Answers (10)

Answers (10)

Avatar

Avatar
Validate 25
Level 3
ayecona
Level 3

Likes

8 likes

Total Posts

131 posts

Correct Reply

4 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Boost 5
Boost 3
View profile

Avatar
Validate 25
Level 3
ayecona
Level 3

Likes

8 likes

Total Posts

131 posts

Correct Reply

4 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Boost 5
Boost 3
View profile
ayecona
Level 3

28-08-2019

workflowuser​ it is working now. I have solve the issue. no further help needed. the deprecated one work as I stated above. I will try the new one once I see the drop down menu for variables do not show up again. I guess there should be an update. the pictures above shows you the problem

Avatar

Avatar
Ignite 5
Employee
workflowuser
Employee

Likes

133 likes

Total Posts

443 posts

Correct Reply

70 solutions
Top badges earned
Ignite 5
Ignite 3
Ignite 1
Give Back 50
Give Back 5
View profile

Avatar
Ignite 5
Employee
workflowuser
Employee

Likes

133 likes

Total Posts

443 posts

Correct Reply

70 solutions
Top badges earned
Ignite 5
Ignite 3
Ignite 1
Give Back 50
Give Back 5
View profile
workflowuser
Employee

28-08-2019

Send us yournworkflow package

Avatar

Avatar
Validate 25
Level 3
ayecona
Level 3

Likes

8 likes

Total Posts

131 posts

Correct Reply

4 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Boost 5
Boost 3
View profile

Avatar
Validate 25
Level 3
ayecona
Level 3

Likes

8 likes

Total Posts

131 posts

Correct Reply

4 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Boost 5
Boost 3
View profile
ayecona
Level 3

28-08-2019

workflowuser​ look at the picture I have chosen literal and then the variable drop down shows up. so I am chosing what made it work. then the system is even more buggy than I thought.

1822687_pastedImage_0.png

Avatar

Avatar
Ignite 5
Employee
workflowuser
Employee

Likes

133 likes

Total Posts

443 posts

Correct Reply

70 solutions
Top badges earned
Ignite 5
Ignite 3
Ignite 1
Give Back 50
Give Back 5
View profile

Avatar
Ignite 5
Employee
workflowuser
Employee

Likes

133 likes

Total Posts

443 posts

Correct Reply

70 solutions
Top badges earned
Ignite 5
Ignite 3
Ignite 1
Give Back 50
Give Back 5
View profile
workflowuser
Employee

28-08-2019

In your case you have to select literal from the drop down list for the email subject and type in value

if you are selecting metadata then you should have created a metadata property by that name which I do not think is the case

Avatar

Avatar
Validate 25
Level 3
ayecona
Level 3

Likes

8 likes

Total Posts

131 posts

Correct Reply

4 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Boost 5
Boost 3
View profile

Avatar
Validate 25
Level 3
ayecona
Level 3

Likes

8 likes

Total Posts

131 posts

Correct Reply

4 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Boost 5
Boost 3
View profile
ayecona
Level 3

27-08-2019

nop it doesn't let me

1822322_pastedImage_0.png

Avatar

Avatar
Ignite 5
Employee
workflowuser
Employee

Likes

133 likes

Total Posts

443 posts

Correct Reply

70 solutions
Top badges earned
Ignite 5
Ignite 3
Ignite 1
Give Back 50
Give Back 5
View profile

Avatar
Ignite 5
Employee
workflowuser
Employee

Likes

133 likes

Total Posts

443 posts

Correct Reply

70 solutions
Top badges earned
Ignite 5
Ignite 3
Ignite 1
Give Back 50
Give Back 5
View profile
workflowuser
Employee

27-08-2019

Try creating a new workflow and see if itnis any different with send email component

Avatar

Avatar
Validate 25
Level 3
ayecona
Level 3

Likes

8 likes

Total Posts

131 posts

Correct Reply

4 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Boost 5
Boost 3
View profile

Avatar
Validate 25
Level 3
ayecona
Level 3

Likes

8 likes

Total Posts

131 posts

Correct Reply

4 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Boost 5
Boost 3
View profile
ayecona
Level 3

27-08-2019

it still wants me to do that

1822318_pastedImage_0.png

Avatar

Avatar
Ignite 5
Employee
workflowuser
Employee

Likes

133 likes

Total Posts

443 posts

Correct Reply

70 solutions
Top badges earned
Ignite 5
Ignite 3
Ignite 1
Give Back 50
Give Back 5
View profile

Avatar
Ignite 5
Employee
workflowuser
Employee

Likes

133 likes

Total Posts

443 posts

Correct Reply

70 solutions
Top badges earned
Ignite 5
Ignite 3
Ignite 1
Give Back 50
Give Back 5
View profile
workflowuser
Employee

27-08-2019

Or just drag a new send email component and configure its settings again

Avatar

Avatar
Validate 25
Level 3
ayecona
Level 3

Likes

8 likes

Total Posts

131 posts

Correct Reply

4 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Boost 5
Boost 3
View profile

Avatar
Validate 25
Level 3
ayecona
Level 3

Likes

8 likes

Total Posts

131 posts

Correct Reply

4 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Boost 5
Boost 3
View profile
ayecona
Level 3

27-08-2019

what do I need to do please it wont let me choose anything there isn't anything to choose. what if I don't want to use a variable. it wont let me save the workflow. I chose a literal and as you can see it says "EOIR 26 submission" but it still wants me to choose a variable

Avatar

Avatar
Ignite 5
Employee
workflowuser
Employee

Likes

133 likes

Total Posts

443 posts

Correct Reply

70 solutions
Top badges earned
Ignite 5
Ignite 3
Ignite 1
Give Back 50
Give Back 5
View profile

Avatar
Ignite 5
Employee
workflowuser
Employee

Likes

133 likes

Total Posts

443 posts

Correct Reply

70 solutions
Top badges earned
Ignite 5
Ignite 3
Ignite 1
Give Back 50
Give Back 5
View profile
workflowuser
Employee

27-08-2019

So the email subject can be a variable or a literal

in your It is going to be literal