Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn More

View all

Sign in to view all badges

Why do users authenticated by Kerberos/SPNEGO get a second authentication screen on AEM Forms 6.3.0 when calling a WSDL file with a JDBC query?

Avatar

Avatar
Give Back
Level 1
coldwarsoldier
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

10 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Give Back
Ignite 1
Validate 1
View profile

Avatar
Give Back
Level 1
coldwarsoldier
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

10 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Give Back
Ignite 1
Validate 1
View profile
coldwarsoldier
Level 1

16-02-2018

The authenticated users with Kerberos/SPNEGO access Workspace without any problems, but when the forms call WSDL file with a JDBC query the user gets a Windows Security prompt. Here is the prompt “The server xxxx-xxx1 is asking for your user name and password.  The server reports that it is from AXIS. Warning: Your user name and password will be sent using basic authentication on a connection that isn’t secure.” The authenticated users with Kerberos/SPNEGO have Workspace User and Service User roles assigned.  Local users do not get the prompt, and both the form and WSDL call work. My AEM Forms 6.3 is a Turnkey installation on a single server.

Replies

Avatar

Avatar
Give Back
Level 1
coldwarsoldier
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

10 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Give Back
Ignite 1
Validate 1
View profile

Avatar
Give Back
Level 1
coldwarsoldier
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

10 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Give Back
Ignite 1
Validate 1
View profile
coldwarsoldier
Level 1

05-03-2018

I stumbled on the solution to my question.  To stop the second authentication, I have to
provide the fully qualified URL of the file.
For example if I used http://aemserver:8080/soap/services/WSDL/manualTest?wsdl&lc_version=11.0.0,
I will get a prompt.  When I use http://aemserver.myunit.mydepar.myorg:8080/soap/services/WSDL/manualTest?wsdl&lc_version=11.0.0,
I do not get the second prompt.