Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn More

View all

Sign in to view all badges

Dynamic email content not working in aem forms 6.3

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 2
paultjw
Level 2

Likes

0 likes

Total Posts

37 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Affirm 1
View profile

Avatar
Validate 1
Level 2
paultjw
Level 2

Likes

0 likes

Total Posts

37 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Affirm 1
View profile
paultjw
Level 2

11-05-2017

I used this link to help setup email template but its not working

https://helpx.adobe.com/aem-forms/6-3/form-submission-receipt-via-email.html#main-pars_header_2

Not.working as in the placeholders show up as empty

Replies

Avatar

Avatar
Boost 1
Level 2
Sakshi1
Level 2

Likes

2 likes

Total Posts

32 posts

Correct Reply

9 solutions
Top badges earned
Boost 1
Affirm 5
Affirm 3
Affirm 1
View profile

Avatar
Boost 1
Level 2
Sakshi1
Level 2

Likes

2 likes

Total Posts

32 posts

Correct Reply

9 solutions
Top badges earned
Boost 1
Affirm 5
Affirm 3
Affirm 1
View profile
Sakshi1
Level 2

11-05-2017

Is your form schema / Form template based or none based?

Also you have the fields with same name in your Adaptive Form, which you are using in ${name} notation?

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 2
paultjw
Level 2

Likes

0 likes

Total Posts

37 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Affirm 1
View profile

Avatar
Validate 1
Level 2
paultjw
Level 2

Likes

0 likes

Total Posts

37 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Affirm 1
View profile
paultjw
Level 2

11-05-2017

Its schema based

See attached pic

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 2
paultjw
Level 2

Likes

0 likes

Total Posts

37 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Affirm 1
View profile

Avatar
Validate 1
Level 2
paultjw
Level 2

Likes

0 likes

Total Posts

37 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Affirm 1
View profile
paultjw
Level 2

11-05-2017

What you see highlight in yellow is what I used as the element name in my textfield

Avatar

Avatar
Boost 1
Level 2
sachjain
Level 2

Like

1 like

Total Posts

11 posts

Correct Reply

2 solutions
Top badges earned
Boost 1
Affirm 1
View profile

Avatar
Boost 1
Level 2
sachjain
Level 2

Like

1 like

Total Posts

11 posts

Correct Reply

2 solutions
Top badges earned
Boost 1
Affirm 1
View profile
sachjain
Level 2

11-05-2017

You can use schema name instead of element name to get values. This is a workaround and will work on 6.3 only. 

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 2
paultjw
Level 2

Likes

0 likes

Total Posts

37 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Affirm 1
View profile

Avatar
Validate 1
Level 2
paultjw
Level 2

Likes

0 likes

Total Posts

37 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Affirm 1
View profile
paultjw
Level 2

11-05-2017

sorry, do you mean the whole bindRef value or just the xml element?

for. e.g the bindRef for a field may be "/LeaveForm/applicantFirstName" , do you mean use "applicantFirstName"? what if there are 2 nodes in the xml having the same name?

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 2
paultjw
Level 2

Likes

0 likes

Total Posts

37 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Affirm 1
View profile

Avatar
Validate 1
Level 2
paultjw
Level 2

Likes

0 likes

Total Posts

37 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Affirm 1
View profile
paultjw
Level 2

11-05-2017

after making that change, i am getting another exception, not sure whether its related:

Caused by: java.lang.Exception: 0 : Unhandled exception in PAexecute82
    at com.adobe.forms.aem.impl.XFANativeServiceImpl.paExecute(XFANativeServiceImpl.java:179)
    at com.adobe.forms.aem.impl.XFANativeServiceImpl.paExecute(XFANativeServiceImpl.java:430)
    at com.adobe.forms.xtg.impl.XMLFormServiceImpl$$anonfun$paExecute$2$$anonfun$2.apply(XMLFormServiceImpl.scala:167)
    at com.adobe.forms.xtg.impl.XMLFormServiceImpl$$anonfun$paExecute$2$$anonfun$2.apply(XMLFormServiceImpl.scala:167)
    at com.adobe.forms.logging.PerfLogger$class.measure(PerfLogger.scala:60)
    at com.adobe.forms.logging.PerfLogger$.measure(PerfLogger.scala:33)

 

is there quality control issues with aem forms, as in its not properly tested before releasing?

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 2
paultjw
Level 2

Likes

0 likes

Total Posts

37 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Affirm 1
View profile

Avatar
Validate 1
Level 2
paultjw
Level 2

Likes

0 likes

Total Posts

37 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Affirm 1
View profile
paultjw
Level 2

11-05-2017

HI Sachjain, I can confirm that if i use the schema name it fixes the problem.

Couple of unanswer questions:

- is there some mistakes in the documentation? if so pls let correct it

- what if in my xml schema, i happened to have 2 element with the same names?

- the above PAexecute82 exception, after i restart the author instance the issue is gone, do you know what's the root cause? in production we cannot afford to restart just to fix the error.

Avatar

Avatar
Boost 1
Level 2
sachjain
Level 2

Like

1 like

Total Posts

11 posts

Correct Reply

2 solutions
Top badges earned
Boost 1
Affirm 1
View profile

Avatar
Boost 1
Level 2
sachjain
Level 2

Like

1 like

Total Posts

11 posts

Correct Reply

2 solutions
Top badges earned
Boost 1
Affirm 1
View profile
sachjain
Level 2

11-05-2017

This is a workaround. Forms team is working on the fix.

If XML schema contains two elements with same names, workaround will not work.

Are you using verify component or rendering XDP as to why you are getting PAexecute82 exception? More details required to find out the root cause.

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 2
paultjw
Level 2

Likes

0 likes

Total Posts

37 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Affirm 1
View profile

Avatar
Validate 1
Level 2
paultjw
Level 2

Likes

0 likes

Total Posts

37 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Affirm 1
View profile
paultjw
Level 2

11-05-2017

I am using in the submission of the form, the option to "send pdf with email", and when submitting the form, the exception was thrown.

when i receive the email, there will be pdf attached if its a successful submission.

maybe that's why the PAexecute82 error occurs. Could there be some timeout issue going on? cos after i restart the aem server, it will work again. But it could be i put my computer to sleep and didn't shutdown the aem server before putting it to sleep.