AEM is not starting

shubham250894

04-06-2017

I started the AEM author instance by the start.bat ( crx-quickstart > bin > start.bat ), there the server is showing the startup complete but when i am hitting on link localhost:4502 it is showing connection refused ??

Untitled.pngstartup.png

Accepted Solutions (1)

Accepted Solutions (1)

Veena_Vikram

MVP

05-06-2017

In your office network if you are using a proxy network, this issue can happen in chrome . We have faced this issue due to the proxy settings in chrome browser. Could you check the below

If you are using Chrome. Can you go to settings --> Change proxy settings --> if the bypass proxy is unchecked , please check it....

1223201_pastedImage_0.png

Since I dont have proxy settings, below image is only for demonstration

1223203_pastedImage_0.png

Let me know if this worked

Thanks

Veena

Answers (8)

Answers (8)

Jörg_Hoh

Employee

05-06-2017

Hi,

please check your error.log for the string "4502". Looks like your AEM instance is not bound to this port (for whatever reason). Can you check "http://127.0.0.1:4502/" as well (just to make sure, that your local Windows isn't broken)?

kind regards,
Jörg

shubham250894

05-06-2017

I am not even able to hit the login page of AEM, and i am not able to find anything suspicious in error.log,

Later i realized that i am able to work in explorer but not in chrome so i got ip of my system and from that i accessed AEM

(<ip address>:4502) but not when i hit localhost:4502, Why so?