Adaptive form Template not showing up

Avatar

Avatar
Validate 10
Level 3
sobhan_sahu
Level 3

Likes

4 likes

Total Posts

82 posts

Correct reply

1 solution
Top badges earned
Validate 10
Validate 1
Ignite 5
Ignite 3
Ignite 10
View profile

Avatar
Validate 10
Level 3
sobhan_sahu
Level 3

Likes

4 likes

Total Posts

82 posts

Correct reply

1 solution
Top badges earned
Validate 10
Validate 1
Ignite 5
Ignite 3
Ignite 10
View profile
sobhan_sahu
Level 3

17-11-2017

Hi All,

I am using AEM 6.3

I copied the simpleEnrollment Template from libs folder into my application folder and I modified the title and description of the same. But it is not appearing in the template list when I am trying to create an adaptive form.

Thanks,

Sobhan

Accepted Solutions (1)

Accepted Solutions (1)

Avatar

Avatar
Validate 10
Level 3
sobhan_sahu
Level 3

Likes

4 likes

Total Posts

82 posts

Correct reply

1 solution
Top badges earned
Validate 10
Validate 1
Ignite 5
Ignite 3
Ignite 10
View profile

Avatar
Validate 10
Level 3
sobhan_sahu
Level 3

Likes

4 likes

Total Posts

82 posts

Correct reply

1 solution
Top badges earned
Validate 10
Validate 1
Ignite 5
Ignite 3
Ignite 10
View profile
sobhan_sahu
Level 3

26-11-2017

Yes the issue got resolved.

Actually we have two sets of library templates shipped in AEM, for e.g SimpleEnrollment & SimpleEnrollment2. So basically if I have to create my template by copying the library template, then I should be copying the SimpleEnrollment2, which is a static template and changing the title of the same. we should not be copying the SimpleEnrollment template as it is a dynamic template.

Thanks,

Sobhan

Answers (6)

Answers (6)

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 3
arjun07180302
Level 3

Likes

14 likes

Total Posts

36 posts

Correct reply

8 solutions
Top badges earned
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 10
Boost 1
View profile

Avatar
Validate 1
Level 3
arjun07180302
Level 3

Likes

14 likes

Total Posts

36 posts

Correct reply

8 solutions
Top badges earned
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 10
Boost 1
View profile
arjun07180302
Level 3

17-11-2017

the path you mentioned is correct.  under Forms&Documents, you create folders(based on your project details) and put all your forms over there. Also, were you able to resolve the actual issue you were talking about?

Avatar

Avatar
Validate 10
Level 3
sobhan_sahu
Level 3

Likes

4 likes

Total Posts

82 posts

Correct reply

1 solution
Top badges earned
Validate 10
Validate 1
Ignite 5
Ignite 3
Ignite 10
View profile

Avatar
Validate 10
Level 3
sobhan_sahu
Level 3

Likes

4 likes

Total Posts

82 posts

Correct reply

1 solution
Top badges earned
Validate 10
Validate 1
Ignite 5
Ignite 3
Ignite 10
View profile
sobhan_sahu
Level 3

17-11-2017

OK. Could you please post the navigations that you are following from the project.html screen.

I am following

Clicking on Adobe Experience Manager-- Forms -- Forms&Documents . here create Adaptive Forms.

Is this correct.

Thanks

Sobhan

Avatar

Avatar
Validate 25
Level 10
smacdonald2008
Level 10

Likes

1,410 likes

Total Posts

12,671 posts

Correct reply

2,278 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Give back 900
Give back 600
View profile

Avatar
Validate 25
Level 10
smacdonald2008
Level 10

Likes

1,410 likes

Total Posts

12,671 posts

Correct reply

2,278 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Give back 900
Give back 600
View profile
smacdonald2008
Level 10

17-11-2017

I just tested on AEM 6.3

AForm2.png

It showed up -

AForm1.png

Make sure you set the allowedPaths prop correctly - try using /content(/.*)?

Also - better practice to place templates under /apps/templates.

Avatar

Avatar
Validate 10
Level 3
sobhan_sahu
Level 3

Likes

4 likes

Total Posts

82 posts

Correct reply

1 solution
Top badges earned
Validate 10
Validate 1
Ignite 5
Ignite 3
Ignite 10
View profile

Avatar
Validate 10
Level 3
sobhan_sahu
Level 3

Likes

4 likes

Total Posts

82 posts

Correct reply

1 solution
Top badges earned
Validate 10
Validate 1
Ignite 5
Ignite 3
Ignite 10
View profile
sobhan_sahu
Level 3

17-11-2017

Hi Donald,

I just copied simple enrollment template node from /libs/FD/af/templates to /apps/sobhan@gmail folder. Then just changed the JCR:title property of it as testtemplate. That's all.

I remember doing it in 6.1 working. Is there anything extra in 6.3

Thanks

Sobhan

Avatar

Avatar
Validate 25
Level 10
smacdonald2008
Level 10

Likes

1,410 likes

Total Posts

12,671 posts

Correct reply

2,278 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Give back 900
Give back 600
View profile

Avatar
Validate 25
Level 10
smacdonald2008
Level 10

Likes

1,410 likes

Total Posts

12,671 posts

Correct reply

2,278 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Give back 900
Give back 600
View profile
smacdonald2008
Level 10

17-11-2017

Post a screen shot to make sure its in the correct location.

Avatar

Avatar
Validate 10
Level 3
sobhan_sahu
Level 3

Likes

4 likes

Total Posts

82 posts

Correct reply

1 solution
Top badges earned
Validate 10
Validate 1
Ignite 5
Ignite 3
Ignite 10
View profile

Avatar
Validate 10
Level 3
sobhan_sahu
Level 3

Likes

4 likes

Total Posts

82 posts

Correct reply

1 solution
Top badges earned
Validate 10
Validate 1
Ignite 5
Ignite 3
Ignite 10
View profile
sobhan_sahu
Level 3

17-11-2017

Is there anything I am missing here.

I am using AEM 6.3

I copied the simpleEnrollment Template from libs folder into my application folder and I modified the title and description of the same. But it is not appearing in the template list when I am trying to create an adaptive form.

Thanks,

Sobhan