Troubles in push messaging

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 2
FraCalzero
Level 2

Like

1 like

Total Posts

11 posts

Correct reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
Boost 1
Applaud 5
View profile

Avatar
Validate 1
Level 2
FraCalzero
Level 2

Like

1 like

Total Posts

11 posts

Correct reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
Boost 1
Applaud 5
View profile
FraCalzero
Level 2

09-11-2017

Hi everyone,

I have an issue concerning the push messaging for an iOS app:

I had supposedly written both the correct private key and password in the related spaces, and a test push message to one device (provided the correct token) succeeded. Still, when sending "true" push messages to a broader audience, they all failed to be sent i.e. no one received the messages.

What's the reason?

Thanks in advance,

Francesco

Replies

Avatar

Avatar
Boost 50
Employee
Kaushalendra
Employee

Likes

65 likes

Total Posts

142 posts

Correct reply

69 solutions
Top badges earned
Boost 50
Boost 5
Boost 3
Boost 25
Boost 10
View profile

Avatar
Boost 50
Employee
Kaushalendra
Employee

Likes

65 likes

Total Posts

142 posts

Correct reply

69 solutions
Top badges earned
Boost 50
Boost 5
Boost 3
Boost 25
Boost 10
View profile
Kaushalendra
Employee

10-11-2017

Hi FraCalzero​,

This could be caused due to implementation issues with GCM/FCM API configuration. You can get the step 2 reviewed under the below article:

Push Messaging

If this still doesn't resolve the issue, I would suggest that you get a ticket opened with ClientCare team through any of the Supported users​ in your organization. Make sure to relay below details with the incident:

- App build

- Code implemented

- Report Suite and App Name in Mobile Services UI

- Push Message Name with which you tested the issue

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 2
FraCalzero
Level 2

Like

1 like

Total Posts

11 posts

Correct reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
Boost 1
Applaud 5
View profile

Avatar
Validate 1
Level 2
FraCalzero
Level 2

Like

1 like

Total Posts

11 posts

Correct reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
Boost 1
Applaud 5
View profile
FraCalzero
Level 2

10-11-2017

Thanks Kaushalendra​,

but it is an iOS app. I guessed it had been properly configured for ANPS, otherwise we couldn't even send the trial message to the test device. Am I right?

Avatar

Avatar
Level 1
calumw30575440
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

1 post

Correct reply

0 solutions
View profile

Avatar
Level 1
calumw30575440
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

1 post

Correct reply

0 solutions
View profile
calumw30575440
Level 1

20-11-2018

I have the same problem. Any suggestion?

Avatar

Avatar
Validate 1
Employee
Jen_Andrews
Employee

Likes

57 likes

Total Posts

61 posts

Correct reply

36 solutions
Top badges earned
Validate 1
Boost 50
Boost 5
Boost 3
Boost 25
View profile

Avatar
Validate 1
Employee
Jen_Andrews
Employee

Likes

57 likes

Total Posts

61 posts

Correct reply

36 solutions
Top badges earned
Validate 1
Boost 50
Boost 5
Boost 3
Boost 25
View profile
Jen_Andrews
Employee

13-12-2018

Hi @Fracalzero,

Are you confident that the audience being used contains the user?

In order for the user to become a part of the audience a couple of things, user needs to allow notifications, and needs to be sync'd, hit needs to be sent and processing in analytics.

After you send in the view report are the users, published/failed/blacklisted users?

Also, when installing the app and selecting the allow notifications in a Charles log are you seeing hits sent to Adobe that contains Push Opt-in true?

Jen

Avatar

Avatar
Level 1
Jason_Graham1
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

1 post

Correct reply

0 solutions
View profile

Avatar
Level 1
Jason_Graham1
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

1 post

Correct reply

0 solutions
View profile
Jason_Graham1
Level 1

13-12-2018

>> "Still, when sending "true" push messages to a broader audience, they all failed to be sent i.e. no one received the messages."

So are you saying that the push notification failed to send, or that devices you expected to receive notifications......did not?