AEM email content synchronization issues

Naveen_AEM_dev

14-05-2017

Hello,

I'm having trouble synchronizing the email content from my AEM instance (6.3) to Adobe Campaign v6 instance.

I've followed all the steps mentioned here (https://docs.adobe.com/docs/en/aem/6-3/administer/integration/marketing-cloud/campaign/campaignonpre... & https://docs.adobe.com/docs/en/aem/6-3/author/personalization/adobe-campaign/campaign.html) to author my own email html along with personalized content, I've been able to add custom personalization blocks and contents into the email html (in AEM author) which proves that the AEM is able to pull the right content from Campaign so this isn't a connection error (I think!). When I go into the campaign console to setup a delivery and hit synchronize on the delivery window, it comes back with no results. There are no errors in the Campaign console and the AEM error logs also don't report anything suspicious (I've bumped up log level for the Campaign packages and double checked),

I'm stumped, any leads would be much appreciated. Thanks!

Accepted Solutions (1)

Accepted Solutions (1)

Adhiyan

Employee

16-05-2017

Hi Naveen,

Campaign-API user would have worked as well . I believe you skipped this step :

NOTE

 

 

  • In AEM, be sure that you set the password for the campaign-remote user. You need to set this password to connect Adobe Campaign with AEM. Log in as administrator and in the user administration console, search for the campaign-remote user and click Set Password.

 

So I believe AEM was updated with the admin credentials to make it work . It could have been done for campaign-api users as well.

 

Please read this document which mentions all the points you need to check : 

https://docs.adobe.com/docs/en/aem/6-2/administer/integration/marketing-cloud/campaign/campaignonpre...

 

Regards,

Adhiyan

Answers (14)

Answers (14)

RamaRajesh

Employee

12-12-2017

Hi Naveen,

We faced the same issue. Post the successful integration of AEM and campaign, we were not able to see the templates when synchronized. When raised a support ticket, we were asked to change the password (new one) for campaign-remote user and it worked.

Also, sometimes, you may see the below error while synchronizing and AEM author url needs to be whitelisted by Adobe support team to resolve this.

1371971_pastedImage_0.png

florentlb

16-05-2017

Hi Naveen,

Yes Adhiyan is right. I guess the campaign-api account was misconfigured in AEM, or the credentials entered in Campaign's external account that uses the campaign-api account to pull content from AEM were not the correct ones.

If you are uncomfortable in using the admin account, you can try reconfiguring the campaign-api user in AEM and update the external account in Campaign accordingly.

Hope this helps in understanding what happened there,

Florent.

florentlb

16-05-2017

Hi Naveen,

Can you share a screenshot of your synchronisation window in Campaign where all contents should appear and of your external account (hide at least part of the server URL for security)? If you have no error message it should mean either that:

  • Wrong filter is applied in this window (like if all contents of the AEM instance are already linked to other deliveries, or if contents are not approved in AEM)
  • AEM external account in Campaign is incorrectly configured
  • Contents in AEM do not match the expected AEMResourceTypeFilter (they are not the same ones between AEM 6.1 and 6.2 for instance, so it can have changed too in 6.3)

If this still does not work, do you have a way to test it on a AEM 6.2 instance? 

I'd also recommend opening a ticket to support to have your configuration checked as your issue is uncommon.

Florent.

Adhiyan

Employee

15-05-2017

Hi Naveen,

Can you please help check the following :

1> which delivery template you are using (internal name)

2>. what is the content editing mode setup in the delivery properties(can be checked from advanced tab) . It should be AEM

3>. which login you are using for Campaign legacy or IMS ?

4>. Is the AEM Egress IP whitelisted in Campaign under the proper security zone ?

kautuk_sahni

Community Manager

13-11-2017

FYI...

1. The campaign-remote user (default) needs to match the external account on Adobe Campaign. That is, the campaign-remote user's name and password must match the one you set in Experience Manager.

2. If you are creating some new user in AEM, then make sure to give same rights as campaign-remote user and set its password. Username and password should be same as the external account on adobe-campaign.

3. You can use campaign-remote user as well (no need to create any new one) but make sure that the password of this user is set in AEM (As by default, it is not set)

4. For testing use, you can use admin user and password.

florentlb

17-05-2017

Thanks Naveen,

I'll make sure that this is known and send your feedback to the product team so they can double check this OOB configuration.

In the meantime, please continue to use the admin account.

Florent

Naveen_AEM_dev

16-05-2017

Hi Florent, Adhiyan

Appreciate the help guys!

The campaign-user was configured properly the first time around so I don't think it was a misconfiguration issue but to be sure I reset the pwd of the campaign-remote user again (used the same pwd as the admin user but I guess that doesn't matter) and I still couldn't get the campaign-api user in campaign to sync the content.

I've not tweaked the permissions for the campaign-remote user in AEM and left it as configured OOTB, pls refer attached.

Thanks

Naveen

Naveen_AEM_dev

16-05-2017

Hi Florent,

I raised a ticket with Adobe support and they helped me resolve it but I can't say I'm particularly clear with the resolution provided.

I was asked to update the aem server configuration in Configuration > Platform > External accounts and change the account from "campaign-api" to admin and provide the admin user credentials.

 

While this has resolved the issue and I'm able to sync my content, I wasn't explained why this was required because the docs don't mention the need to use the admin user.

 

Any clue?

 

Thanks,

Naveen

Naveen_AEM_dev

15-05-2017

Hi Florent,

There is no trailing slash at the end of the URL and I think the cloud services are properly configured because I'm able to add custom personalization blocks / sections from Campaign in my email template.

Thanks

Naveen

florentlb

15-05-2017

Hi,

Can you check in the external account configuration in Campaign that there is no "/" character after the port number of the AEM authoring instance in the server address?

Can you also check that the Campaign service cloud configured in AEM is working properly?

Let me know,

Florent.

Naveen_AEM_dev

15-05-2017

Adhiyan wrote...

Hi Naveen,

Can you please help check the following :

1> which delivery template you are using (internal name) - mailAEMContent

2>. what is the content editing mode setup in the delivery properties(can be checked from advanced tab) . It should be AEM - Yes, it is AEM

3>. which login you are using for Campaign legacy or IMS ? - I'm not sure what this is, I configured compaign-api user in Campaign and the campapign-remote user in AEM.

4>. Is the AEM Egress IP whitelisted in Campaign under the proper security zone ? - Both the AEM and the Campaign instances were setup by Adobe so I'm assuming that they've done this but I can re-confirm with them. I'm able to pull data from Campaign to AEM, custom personalization blocks & fields so is connectivity still a possible issue?

 

Thanks for replying Adhiyan, please find comments inline.

Naveen_AEM_dev

15-05-2017

Hi Florent,

I've checked the different combinations for the filters and it doesn't pull through anything. I've checked the AEMResourceTypeFilter and the external account configuration also and it all seems to be in be place.

Naveen

florentlb

15-05-2017

Another possibility would be to check this page: https://docs.adobe.com/docs/en/aem/6-2/administer/integration/marketing-cloud/campaign/campaignonpre... Adobe Campaign, especially the external account configuration and the AEMResourceTypeFilter option in Campaign, as these values may have changed in AEM 6.3.

Florent.

florentlb

15-05-2017

Hi,

Can you check that all content are displayed? By default, only contents that were approved in AEM are showed in this window. So can you try changing the filter of the validation status?

In the meantime, I'll check that the latest version of AEM is indeed compatible with Campaign v6.

Please check the following documentation: https://docs.adobe.com/docs/en/aem/6-2/author/personalization/adobe-campaign/campaign.html#Synchroni... content created in AEM with a delivery from Adobe Campaign 6.1

Hope this helps,

Florent.