Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
Bedrock Mission!

Learn more

View all

Sign in to view all badges

SOLVED

Error “IOB-090007 Network error (bind(), errno=22: Invalid argument) (iRc=-61)” when starting nlserver service

alanl62013822
Level 2
Level 2

Hi,

 

I deployed Adobe campaign classic. The server OS is Centos 7 1810 on AWS. When starting the nlserver web service, I got the following error. Can someone help me?

 

16:21:11 > Application server for Adobe Campaign Classic (7.0 19.1 build 9032@bc4a935) of 12/09/2019
16:21:11 > Launching task 'web@default' ('nlserver web -tracefile:web@default -instance:default -detach -tomcat -autorepair') in a new process
16:21:11 > Application server for Adobe Campaign Classic (7.0 19.1 build 9032@bc4a935) of 12/09/2019
16:21:11 > Starting Web server module (pid=4300, tid=4300)...
16:21:11 > Tomcat started
16:21:11 > Server started
16:21:11 >>> IOB-090007 Network error (bind(), errno=22: Invalid argument) (iRc=-61)
16:21:11 >>> WEB-530014 Error while initiating the notification relay. (iRc=-61)

 

1 Accepted Solution
Jonathon_wodnicki
Correct answer by
Community Advisor
Community Advisor

Hi,

 

Did you change the hostname after installing?

 

Thanks,

-Jon

View solution in original post

8 Replies
Raj_bounteous
Community Advisor
Community Advisor

Hi ,

 

I found something that might help you.

"No slots avaialbe to start LiberOffice process.They can try increasing the interval of available ports"

Adhiyan
Employee
Employee

Hello ,

 

Does this actually prevent the web from being started . It looks like the Web starts and then throws an error about another dependent module .

 

Also while searching online I found there are multiple references of this error and they are all related to cent OS.

For example - https://github.com/curl/curl/issues/3993

 

Could you also check with the server admins about this error , they might be able to help you

 

Regards,
Adhiyan

alanl62013822
Level 2
Level 2
I'm the server admin, I also submitted a ticket on Adobe support center about this issue. I have no idea about how to fix it after reading github post.
Jonathon_wodnicki
Correct answer by
Community Advisor
Community Advisor

Hi,

 

Did you change the hostname after installing?

 

Thanks,

-Jon

View solution in original post

alanl62013822
Level 2
Level 2
no, I didn't change the hostname. That's so odd, I installed ACC on my local centos server, everything is fine. But on AWS server, this error will repeat.
Jonathon_wodnicki
Community Advisor
Community Advisor
Socket bind errors are usually something wrong with the hostname/ip, assuming nothing's already bound to the socket. 8080's not already in use (netstat -plant) right?
Jonathon_wodnicki
Community Advisor
Community Advisor
Just ran into this error with centos 8, disabling ipv6 solved.