Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
Bedrock Mission!

Learn more

View all

Sign in to view all badges

SOLVED

Campaign classic to Azure blob integration

Avatar

Level 1

How to connect Azure to Adobe campaign classic and what should be path in the file transfer activity to fetch the file from Azure to Adobe campaign classic?

 

@Manoj_Kumar_ 

@adobecampaign 

 

 

1 Accepted Solution

Avatar

Correct answer by
Level 3
Hi Rajendra, Campaign adds 'http' by default in front of the server name, there is nothing you can about it. I contacted support and this is a known bug up until build 9032. The only solution is to upgrade to at least 9036, or to install the Azure CLI and use the az commands, but I doublt that will work on a hosted environment as we have. Realease notes (NEO-13717) : https://experienceleague.adobe.com/docs/campaign-classic/using/release-notes/previous-releases/relea...

View solution in original post

9 Replies

Avatar

Community Advisor

Hi,

 

Create an external account for Azure and fill in connection details.

Once created, the account will be visible in file transfer activity.

 

Thanks,

-Jon

Avatar

Level 3
Hi Jon, I'm encountering the same issue as Leonie mentioned : ACC seems to only accept http connections. Do you know how to establish an https connection? Thanks !

Avatar

Level 1
As other users have mentioned, this solution does not work. Azure server is a https url and by default Adobe adds http. Can we please have a solution?

Avatar

Level 2

Did this work for you?
I've created the external account and used it in the File Transfer activity but it is giving me an SSL connection error.

I also see from the session logs that the connection they're trying to make is http and not https.
Even when adding https:// before the server url from azure in the external account, in the logs it is then displayed as http://https://serverurl.

 

Any tips on how I can resolve this?

 

Thanks!

Leonie

Avatar

Level 2

The issue seems to be that classic is only able to handle this request with http but my blob storage config is expecting https.

Adobe Campaign Classic uses http by default. Asking Adobe Support if there is any way to get this working with https. Any ideas here?

 

For ACS it shouldn't be an issue as on their doc pages it clearly states that https is recommended.

Avatar

Level 2

Hi,

try without giving http or https, Campaign will take "http" by default, so no need to give while providing details for server name. Also there is Encryption dropdown where you can select none or SSL based on your criteria.

You can try that, I hope it will work for you. Let me know if you face any issue. 

Regards,

Rajendra

Avatar

Correct answer by
Level 3
Hi Rajendra, Campaign adds 'http' by default in front of the server name, there is nothing you can about it. I contacted support and this is a known bug up until build 9032. The only solution is to upgrade to at least 9036, or to install the Azure CLI and use the az commands, but I doublt that will work on a hosted environment as we have. Realease notes (NEO-13717) : https://experienceleague.adobe.com/docs/campaign-classic/using/release-notes/previous-releases/relea...

Avatar

Level 2
Hi Xavier, Yes correct, I forget to add http by default. Recently I have gone through the same activity and successfully created connection between campaign and Azure Blob. I hope you will get support from them. All the best !!