Help required - Onboarded Trait Zero, Segment Populated

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 1
valentinl200089
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

7 posts

Correct reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
View profile

Avatar
Validate 1
Level 1
valentinl200089
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

7 posts

Correct reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
View profile
valentinl200089
Level 1

14-04-2020

Hello all,

 

Last week we tried to onboard our CRM on Audience Manager.

To do so, we created specific segments in Campaign and used workflows with a shared audience box.

The Adobe cron eventually passed after 48h and we can now see our segment populated.

However, the onboarded trait linked with our segment remains at zero: how is it possible ?

 

Also, the number of devices in the total segment population is lower than in our export from the CRM - by around 50% - and we can't understand why it is not the same number in total.

 

Many thanks,

Val

 

 

Accepted Solutions (1)

Accepted Solutions (1)

Avatar

Avatar
Boost 5
Employee
snielson
Employee

Likes

12 likes

Total Posts

32 posts

Correct reply

10 solutions
Top badges earned
Boost 5
Boost 3
Boost 10
Boost 1
Affirm 5
View profile

Avatar
Boost 5
Employee
snielson
Employee

Likes

12 likes

Total Posts

32 posts

Correct reply

10 solutions
Top badges earned
Boost 5
Boost 3
Boost 10
Boost 1
Affirm 5
View profile
snielson
Employee

14-04-2020

Hi Val,

 

When onboarding CRM data into AAM, please make sure you're viewing the traits cross-device graph / metrics. You can switch the view of the trait by selecting the drop down in the top right on the trait page.

https://docs.adobe.com/content/help/en/audience-manager/user-guide/features/traits/trait-details-pag...

 

Regards,

Shane

Answers (1)

Answers (1)

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 1
valentinl200089
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

7 posts

Correct reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
View profile

Avatar
Validate 1
Level 1
valentinl200089
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

7 posts

Correct reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
View profile
valentinl200089
Level 1

14-04-2020

Hi Shane @snielson ,

 

Thank you very much for your help.

With Cross Device ID, the volumes of population are coherent and similar to the ones in our CRM !

 

However, I took time to read the documentation you provided and I just can't get the difference between "cross-device ID" and "device ID" here since it is a CRM onboarding... Could you help me understand it ?

 

Also: the traits automatically populate segments associated to the onboarding, but why is the the segment population is different than the trait population ? I can't display by cross device ID here.

 

Many thanks,

Valentin