Visits of Primary Category

Avatar

Avatar
Validate 10
Level 1
bindukumari1990
Level 1

Like

1 like

Total Posts

68 posts

Correct reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 10
Validate 1
Boost 1
View profile

Avatar
Validate 10
Level 1
bindukumari1990
Level 1

Like

1 like

Total Posts

68 posts

Correct reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 10
Validate 1
Boost 1
View profile
bindukumari1990
Level 1

27-06-2021

Hi Team,

 

I need to track the visits of category listing page, but in category listing page variables were not passed, so I made the changes in the same and set the variables for same.

 

But after making changes, in report it is still coming unspecified and in server call it is coming right. So, can tell me how to handle this.

 

bindukumari1990_0-1624856681674.png

 

 

Note: I have already reset the primary category variable, but still issue persists.

 

Accepted Solutions (1)

Accepted Solutions (1)

Avatar

Avatar
Affirm 50
MVP
evolytics_brian
MVP

Likes

80 likes

Total Posts

170 posts

Correct reply

54 solutions
Top badges earned
Affirm 50
Applaud 25
Establish
Seeker
Give Back
View profile

Avatar
Affirm 50
MVP
evolytics_brian
MVP

Likes

80 likes

Total Posts

170 posts

Correct reply

54 solutions
Top badges earned
Affirm 50
Applaud 25
Establish
Seeker
Give Back
View profile
evolytics_brian
MVP

28-06-2021

@bindukumari1990  -

You are seeing "unspecified" because you are not capturing a value in v16 on the page URLs shown. For example, the first URL shown in your screenshot is the home page for your website, and I do not see a v16 value in the Adobe Analytics call on that page. 

Answers (1)

Answers (1)

Avatar

Avatar
Boost 25
Level 3
amgup
Level 3

Likes

26 likes

Total Posts

132 posts

Correct reply

16 solutions
Top badges earned
Boost 25
Affirm 10
Boost 5
Boost 3
Boost 10
View profile

Avatar
Boost 25
Level 3
amgup
Level 3

Likes

26 likes

Total Posts

132 posts

Correct reply

16 solutions
Top badges earned
Boost 25
Affirm 10
Boost 5
Boost 3
Boost 10
View profile
amgup
Level 3

27-06-2021

@bindukumari1990  'Unspecified' occurs in the report when a value is not passed in the server call. It might be possible that the value is not being sent in every server call or you might be checking for the time range when changes were not made. Also, persistance of evar plays an important role. Can you please check the persistance for this evar ? Also, you can extract the raw data feed to verify if evar16 is being sent in all server calls or if the values is persisting (evar16 is empty and post_evar16 has a value).

You can check the below document :-

https://experienceleague.adobe.com/docs/analytics/technotes/unspecified.html?lang=en#:~:text=Various....