Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn More

View all

Sign in to view all badges

Report Builder Create/Manage windows not loading correctly

Avatar

Avatar
Boost 5
Level 2
jmaguire123
Level 2

Likes

5 likes

Total Posts

6 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Affirm 1
View profile

Avatar
Boost 5
Level 2
jmaguire123
Level 2

Likes

5 likes

Total Posts

6 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Affirm 1
View profile
jmaguire123
Level 2

03-01-2019

Has anyone experienced this issue before?

Report Builder works fine for me in other Excel workbooks, but certain files shows this when I go to 'Manage' option of Report Builder.

1659352_pastedImage_0.png

I'm running version 5.6.23.0 currently which I believe is up to date.

Accepted Solutions (1)

Accepted Solutions (1)

Avatar

Avatar
Validate 1000
Community Manager
jantzen_belliston-Adobe
Community Manager

Likes

337 likes

Total Posts

2,286 posts

Correct Reply

815 solutions
Top badges earned
Validate 1000
Springboard
Validate 500
Validate 250
Validate 100
View profile

Avatar
Validate 1000
Community Manager
jantzen_belliston-Adobe
Community Manager

Likes

337 likes

Total Posts

2,286 posts

Correct Reply

815 solutions
Top badges earned
Validate 1000
Springboard
Validate 500
Validate 250
Validate 100
View profile
jantzen_belliston-Adobe
Community Manager

06-04-2021

It appears this may have been a bug with either Excel or Report Builder. If you continue to experience this issue, please open a ticket with Customer Care so they can replicate the bug and log it for our engineering team.

 

https://experienceleague.adobe.com/?support-solution=General#support

Answers (5)

Answers (5)

Avatar

Avatar
Boost 5
Level 2
jmaguire123
Level 2

Likes

5 likes

Total Posts

6 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Affirm 1
View profile

Avatar
Boost 5
Level 2
jmaguire123
Level 2

Likes

5 likes

Total Posts

6 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Affirm 1
View profile
jmaguire123
Level 2

26-04-2019

After deleting the Data Connection the menus are now visible.

Can this be investigated further as I believe it's a limitation of Report Builder?

Avatar

Avatar
Boost 5
Level 2
jmaguire123
Level 2

Likes

5 likes

Total Posts

6 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Affirm 1
View profile

Avatar
Boost 5
Level 2
jmaguire123
Level 2

Likes

5 likes

Total Posts

6 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Affirm 1
View profile
jmaguire123
Level 2

25-04-2019

Hi,

I think the issue only occurs in workbooks containing data tables.

I have a direct connection to our SAS server that pulls a data feed into an Excel data table.

When I try to open Report Builder in these workbooks I see these images:

1739822_pastedImage_0.png

1739823_pastedImage_1.png

Here is the data connection:

1739824_pastedImage_2.png

Is this a limitable of Report Builder, or a compatibility issue between Excel and Report Builder?

Are you able to replicate this issue?

Thanks,

James

Avatar

Avatar
Coach
Employee
Gigazelle
Employee

Likes

470 likes

Total Posts

1,947 posts

Correct Reply

739 solutions
Top badges earned
Coach
Contributor 2
Validate 1
Ignite 80
Ignite 70
View profile

Avatar
Coach
Employee
Gigazelle
Employee

Likes

470 likes

Total Posts

1,947 posts

Correct Reply

739 solutions
Top badges earned
Coach
Contributor 2
Validate 1
Ignite 80
Ignite 70
View profile
Gigazelle
Employee

09-01-2019

For the sake of troubleshooting the issue, does the issue fix itself when you reduce the number of tabs, or if you remove the connections to your data warehouse?

Another thing you could try is uninstalling/reinstalling Report Builder - occasionally that does the trick as well.

Avatar

Avatar
Boost 5
Level 2
jmaguire123
Level 2

Likes

5 likes

Total Posts

6 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Affirm 1
View profile

Avatar
Boost 5
Level 2
jmaguire123
Level 2

Likes

5 likes

Total Posts

6 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Affirm 1
View profile
jmaguire123
Level 2

09-01-2019

Hi,

Yes the workbooks where this happens are quite large in terms of number of tabs, but not in size (less than 1MB in some instances).

They do have data connections to our data warehouse, but previously this wasn't an issue.

It's only within the last month or two that I'm getting the image provided in my initial post.

Thanks,

James

Avatar

Avatar
Coach
Employee
Gigazelle
Employee

Likes

470 likes

Total Posts

1,947 posts

Correct Reply

739 solutions
Top badges earned
Coach
Contributor 2
Validate 1
Ignite 80
Ignite 70
View profile

Avatar
Coach
Employee
Gigazelle
Employee

Likes

470 likes

Total Posts

1,947 posts

Correct Reply

739 solutions
Top badges earned
Coach
Contributor 2
Validate 1
Ignite 80
Ignite 70
View profile
Gigazelle
Employee

08-01-2019

Hi James,

You're saying this only happens with some workbooks, and not others? Are the workbooks that exhibit this issue particularly complex?