App tracking works on webview simulator but not real app on iPad

Avatar

Avatar
Level 1
oscara95388635
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

1 post

Correct reply

0 solutions
View profile

Avatar
Level 1
oscara95388635
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

1 post

Correct reply

0 solutions
View profile
oscara95388635
Level 1

17-08-2020

I'm working on app tracking. While on webview, the tracking works fine (using Adobe Launch) but when I use the real iPad app, Adobe analytics only show unspecified evar. Any idea why? Thank you. 

 

oscara95388635_1-1597719233686.png

oscara95388635_2-1597719316741.png

 

 

Accepted Solutions (0)

Answers (1)

Answers (1)

Avatar

Avatar
Boost 5
Level 2
sucagarw
Level 2

Likes

9 likes

Total Posts

18 posts

Correct reply

3 solutions
Top badges earned
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Affirm 3
Affirm 1
View profile

Avatar
Boost 5
Level 2
sucagarw
Level 2

Likes

9 likes

Total Posts

18 posts

Correct reply

3 solutions
Top badges earned
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Affirm 3
Affirm 1
View profile
sucagarw
Level 2

18-08-2020

Hi @oscara95388635,

 

If I have correctly understand you meant tracking for webview of web pages is working fine implemented via Adobe Launch however for App tracking on iPad App,  evar returns unspecified in reports.

In case of App Tracking, evars cannot be configured directly in the server call, you would first need to setup a context data variable wherein you will be passing values for desired evar and then map that context data variables with an evar via Processing Rules.