Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn More

View all

Sign in to view all badges

Adobe Experience Cloud Debugger issue with Scandinavian characters

Avatar

Avatar
Shape 1
Level 2
darkstar1313
Level 2

Likes

9 likes

Total Posts

17 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Shape 1
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Applaud 5
View profile

Avatar
Shape 1
Level 2
darkstar1313
Level 2

Likes

9 likes

Total Posts

17 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Shape 1
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Applaud 5
View profile
darkstar1313
Level 2

09-10-2018

Hi

I am testing things and I noticed that page loads where the Adobe Analytics Pagename variable contains the ö-character are not shown in the AEC Debugger Network tab.I have not tested other Scandinavian characters, but suspect identical behavior.

The pagename with the ö does show correctly in all AA reports.

Does somebody know if this is a known bug? It is probably a recommended best practice not to use special characters in pagenames.

Replies

Avatar

Avatar
Give Back 5
Employee
ankits28281247
Employee

Likes

21 likes

Total Posts

80 posts

Correct Reply

24 solutions
Top badges earned
Give Back 5
Give Back 3
Give Back
Boost 5
Boost 3
View profile

Avatar
Give Back 5
Employee
ankits28281247
Employee

Likes

21 likes

Total Posts

80 posts

Correct Reply

24 solutions
Top badges earned
Give Back 5
Give Back 3
Give Back
Boost 5
Boost 3
View profile
ankits28281247
Employee

12-10-2018

Hi,

What's the page URL you are using? As in my test it showing the results.

Avatar

Avatar
Boost 10
Employee
Jon-Adobe
Employee

Likes

10 likes

Total Posts

17 posts

Correct Reply

2 solutions
Top badges earned
Boost 10
Shape 1
Engage 1
Boost 5
Boost 3
View profile

Avatar
Boost 10
Employee
Jon-Adobe
Employee

Likes

10 likes

Total Posts

17 posts

Correct Reply

2 solutions
Top badges earned
Boost 10
Shape 1
Engage 1
Boost 5
Boost 3
View profile
Jon-Adobe
Employee

15-10-2018

Hi darkstar, thanks for letting us know. This is not a known bug. I'll file a ticket to look at this. In relation to Ankits question, can you provide the page URL you're debugging? This will help us troubleshoot.

Avatar

Avatar
Shape 1
Level 2
darkstar1313
Level 2

Likes

9 likes

Total Posts

17 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Shape 1
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Applaud 5
View profile

Avatar
Shape 1
Level 2
darkstar1313
Level 2

Likes

9 likes

Total Posts

17 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Shape 1
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Applaud 5
View profile
darkstar1313
Level 2

22-10-2018

Hi

URL is Henkilöasiakkaat

Pagename in Adobe Analytics is:

Henkilöasiakkaat - fi-fi/Henkiloasiakkaat/

The Chrome Omnibug extension also has difficulties in resolving the scandinavian 'ö'-character. It gives for the pagename:

Henkil%u00F6asiakkaat - fi-fi/Henkiloasiakkaat/

Avatar

Avatar
Boost 10
Employee
Jon-Adobe
Employee

Likes

10 likes

Total Posts

17 posts

Correct Reply

2 solutions
Top badges earned
Boost 10
Shape 1
Engage 1
Boost 5
Boost 3
View profile

Avatar
Boost 10
Employee
Jon-Adobe
Employee

Likes

10 likes

Total Posts

17 posts

Correct Reply

2 solutions
Top badges earned
Boost 10
Shape 1
Engage 1
Boost 5
Boost 3
View profile
Jon-Adobe
Employee

09-01-2019

Hi Darkstar,

We're working on this ticket now, but when I visit the URL I don't see Adobe Analytics deployed. There are some JS errors on the page, that may be impacting Adobe Analytics ability to fire. Can you look into this?

This page does have Adobe Analytics deployed and has Scandinavian characters in "Page Name" on the network tab. Right now, this doesn't seem to be a bug: https://www.svd.se/ny-miljardbot-for-royal-bank-of-scotland